Gündem Kuskus salatası nasıl yapılır

Kuskus salatası nasıl yapılır

19.04.2018 - 17:32 | Son Güncellenme:

Yoğurtlu ve soslu çeşitleriyle kuskus salatası her mevsim tüm yemeklerin yanına uyum sağlayan mükemmel bir aperatiftir. Hızlı, kolay tarifi ve her mutfakta bulunan malzemeleri ile davetlerin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Kuskus salatasının en güzel tariflerini bu yazıda bulabilir ve siz de damak zevkinize göre eklemeler yapıp tarifleri şekillendirebilirsiniz.

Kuskus salatası nasıl yapılır

Anadolu yöresi yemeklerinin en kolay, hafif ve lezzetli tariflerinden birisi olan kuskus salatası her mevsimde sofraların vazgeçilmez bir parçasıdır. Malzemeleri de oldukça kolay bulunmaktadır ve içine damak zevkine göre peynir veya haşlanmış tavuk gibi eklemelerde bulunabilinir.

Haberin Devamı

Üç kişilik bir sofra için salata iç malzemeleri;

Bir paketten az kuskus makarna, 1 su bardağı mısır, yarım demet maydanoz (isteğe göre dereotu da eklenebilir), 1 adet közlenmiş kırmızı biber, 3 dal yeşil soğan, 6 adet kornişon turşu yeterli olacaktır.

Kuskus salatası sosu için malzemeler:

1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tane limonun suyu, ¾ çay bardağı zeytinyağı ve damak zevkine göre tuz kullanılır.
Kuskus salatası yoğurtlu yapılmak istenir ise de bir buçuk su bardağı koyu kıvamlı süzme yoğurt ve 3-4 diş sarımsak gerekmektedir.

Salatanın yapılışı ise şu şekildedir:

Öncelikle kuskus makarna normal makarna gibi bol su ile haşlanır ve haşlanan kuskuslar soğuk su ile yıkanıp süzülür. Salatanın iç malzemelerini hazırlamak için ise dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır, kornişon turşular küp küp doğranır. Üzerine de ince doğranmış yeşil soğan ve kırmızı biberler eklenir. Hazırlanan bu iç malzemeleri, yıkanmış mısır ve haşlanıp süzülmüş kuskus geniş bir salata kâsesine alınarak karıştırılır. Eğer soslu yapılmak isteniyorsa, salatanın sosu için ayrı bir kapta zeytinyağı, sıkılmış limon suyu, nar ekşisi ve tuz karıştırılır. Sos için de yöresel ayrı baharatlar da (kekik, sumak) eklenebilmektedir. Sos bu sırada hazırlanmış salata karışımının üzerine eklenir. Eğer yoğurtlu yapılmak isteniyorsa, salata karışımından ayrı bir kapta sarımsaklar ezilir ve süzme yoğurdun 1 bardağıyla karıştırılır. Kelepçeli kalıplar yoğurtlu salata için daha hoş bir servis sağlamaktadır. Koyu kıvamlı sarımsakla karıştırılan süzme yoğurt kelepçeli kalıba alınır ve üzerine salata malzemeleri karışımı eklenir. Servis tabağına ters çevrilerek çıkarılan salatanın üzerine daha önceden ayrılmış yoğurt krema torbasıyla şekil verilerek sıkılır. Üzeri istenen şekilde mısır, garnitür ya da nanelerle süslenebilir. Son hâlini aldıktan sonra salata buzdolabına kaldırılır ve 2 saat dinlenmeye bırakılır.