Gündem Kuzenlerin ölüm gezisi!

Kuzenlerin ölüm gezisi!

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te geçen hafta giriş katında pide fırını bulunan 5 katlı bir binada çıkan yangında aynı aileden beş kişi hayatını kaybetti.

Kuzenlerin ölüm gezisi

GÜLDEN GELBAL İstanbul - Binada gece çıkan yangında pide fırınında kalan Mehmet Erboğa(24), Beşir Erboğa(18), Mehmet Erboğa(15), Abdulkadir Erboğa(18) kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastanede tedavi gören Eyyüp Erboğa (23) da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazeler, memleketleri Mardin’de defnedildi. Hayatını kaybedenlerin aileleri Milliyet’e konuştu. Çocuklarının çalışmak için değil gezmek için İstanbul’a geldiğini belirten aile yaşadıkları acının tarifi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘BAYRAMDA DÖNECEKTİ’

Hayatını kaybeden Mehmet Erboğa’nın babası Muhsin Erboğa şunları söyledi:

“Amcaları İstanbul’daydı. Benim oğlum Ramazan Bayramı’ndan sonra amcalarının yanına gitti. Hepsi akraba. Hepsi birlikte gezmeye gitmişler. Ben normalde yurt dışında çalışıyorum. Vefat haberini alınca geldik. Yangın, fırının üst katında çıkmış. Yüreğimiz yandı. İstanbul’a gideceğini söylediğinde ne yapacaksın orada diye sordum. Yeğenlerinin de orada olduğunu onların yanına gideceğini söyledi. Gitmesen daha iyi olur dedim. Kurban Bayramında döneceğini söyledi. Çok isteyince gitsin dedim.”

'YAŞLARI ÇOK GENÇTİ'

Acılı baba Mehmet Ali Erboğa da, “Oğlum, üç gün önce İstanbul’a gezmek için gelmişti. Amcalarının yanına gelmişti. O, akşam da orada kalınca bu olay olmuş. Yaşları çok gençti” dedi.