Gündem KYK burs - kredi hesaplara ne zaman yatırılacak? KYK kredi iptali için ne yapılır?

KYK burs - kredi hesaplara ne zaman yatırılacak? KYK kredi iptali için ne yapılır?

19.11.2019 - 09:54 | Son Güncellenme:

KYK bursu veya KYK kredisinden yararlanacak üniversite öğrencileri arayışa koyuldu. KYK bursu veya KYK kredilerinin banka hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak edenler 'KYK ödemeleri ne zaman' sorusunu araştırıyor. Peki KYK bursu veya KYK kredisini iptal etmek isteyenler ne yapmalı?

KYK burs - kredi hesaplara ne zaman yatırılacak KYK kredi iptali için ne yapılır

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. 2019-2020 Eğitim yılından itibaren devlet tarafından sağlanan maddi destek yoğun ilgi görüyor. Eğitim hayatına başlayan öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği KYK burs ve KYK kredileri hesaplara ne zaman yatırılacak? KYK bursu veya KYK kredisini iptal etmek isteyenler ne yapmalı?

Haberin Devamı

KYK BURS - KREDİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK KREDİ İPTALİ İÇİN NE YAPILIR?

Yapılan başvuru sonucunda öğrenciye burs/kredi tahsisi yapılsa dahi e-Devlet üzerinde bulunan burs/kredi taahhütnamesi onaylanmadığı sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

TAAHHÜTNAME NEDİR?

İlk defa burs/kredi alacak öğrencilerin taahhütnamelerini nasıl ve ne zaman düzenlemeleri gerekmektedir?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Haberin Devamı

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.