Gündem KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK, HANGİ GÜN? KYK bursu bayramdan önce verilecek mi 2022?

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK, HANGİ GÜN? KYK bursu bayramdan önce verilecek mi 2022?

26.04.2022 - 12:30 | Son Güncellenme:

KYK bursunun verileceği tarih öğrencilerin gündeminde bulunuyor. Ramazan Bayramı'na yaklaşırken bayram öncesinde mayıs ayı burslarının yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK bursları hakkında bir açıklama yaptı. Gelen açıklama sonrasında KYK burslarının yatırılacağı tarihler araştırılıyor. Peki KYK bursu ne zaman yatacak? KYK burs ve kredileri bayramdan önce verilecek mi 2022?

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK, HANGİ GÜN KYK bursu bayramdan önce verilecek mi 2022

KYK bursu son dakika gelişmeleri merak ediliyor. KYK bursları her ayın 6 ve 10'u arasında öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. 2 Mayıs tarihinde Ramazan Bayramı'nın idrak edilecek olması nedeniyle KYK burslarının bayram öncesinde yatıp yatmayacağı araştırılıyor? KYK bursu bayramdan önce yatacak mı 2022? KYK bursu ve kredileri ne zaman yatacak?

Haberin Devamı

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK burslarının 25'inden itibaren yatırılacağını açıkladı. Gelen açıklama sonrasında öğrencilerin merak ettiği "KYK bursu bayramdan önce yatacak mı?" sorusunun cevabı belli oldu. Üniversite öğrencilerinin hesaplarına bayramdan önce KYK burs ve kredileri yatırılacak. KYK tutarları ile ilgili bilgiler aşağıdaki satırlarda yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız" dedi.

KYK BURSU NE KADAR?

KYK bursu lisans, yüksek lisans ve doktoraya göre değişkenlik gösteriyor.

Haberin Devamı

KYK LİSANS ÖĞRENCİLERİ: 850 TL

KYK YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ: 1700 TL

KYK DOKTORA ÖĞRENCİLERİ: 2550 TL

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2 Mayıs günü Ramazan Bayramı'nın 1.günü olacak. 3 ve Mayıs tarihlerinde de bayram idrak edilecek.