Gündem KYK yurt başvuruları ne zaman alınacak? 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

KYK yurt başvuruları ne zaman alınacak? 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

24.10.2020 - 13:28 | Son Güncellenme:

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman alınacak sorusu adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Üniversitelerde yüz yüze eğitime kısa süre içerisinde başlayacağız açıklamasının ardından gözler yeniden KYK yurt ve burs başvurularına çevrildi. Peki 2020 KYK yurt ve burs başvuruları hangi tarihler arasında alınacak?

KYK yurt başvuruları ne zaman alınacak 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu

KYK yurt ve burs başvurularına ilişkin araştırmalar sürüyor. Bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle bir türlü alınamayan yurt başvurularına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmasa da geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Üniversitelerde yüz yüze eğitimin kısa süre içerisinde başlayacağının duyurulmasının ardından gözler yeniden KYK yurt ve burs başvuru tarihlerine çevrildi. Peki GSB'den KYK yurt ve burs başvurularına ilişkin yeni açıklama yapıldı mı? Başvurular ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

KYK yurt ve burs başvurularının alınacağı tarih henüz belli olmadı. Yükseköğretim Kurulu tarafından akademik takvimin açıklanması ve yüz yüze eğitimin Üniversitelerde başlayacağı tarihi belli olmasının ardından KYK yurt ve burs başvuru tarihlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor

2020 KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

2019-2020 eğitim öğretim yılında KYK yurtlarında aylık yurt ücreti 200 TL olmakla birlikte, yüksek standartlı KYK yurtlarının aylık ücreti ise 215-340 TL arasında değişiyor. K.K.T.C'de bulunan KYK yurtlarında ise aylık ücret 400 TL.

2020 KYK BURSU NE KADAR?

2020 yılında KYK burs ücreti 550 lira, Öğrenim kredisi ise Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanıyor.