Gündem KYK’ya kiralanan yurtlar satılık

KYK’ya kiralanan yurtlar satılık

11.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtlar, emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” ifadeleriyle satışa çıkarıldı.

KYK’ya kiralanan yurtlar satılık

OZAN ÖMER KADÜKER - Kırıkkale’deki öğrenci yurdu için iletişime geçtiğimiz bir satıcı, binanın 15+15 yıl KYK’ya kiralandığını belirterek “Binanın dördüncü katında benim de 50 metrekarelik apartım var. 503 bin TL’ye devrediyorum. 12 ay boyunca her ayın 1 ila 5’i arasında 1.908 TL kira yatıyor. Temmuzda ÜFE-TÜFE oranında zam gelecek. Bakım ve işletme gibi gideri yok. Benim bir dairem var ama 20-30 dairesi olanlar da var. Her ay paranız yatar, zaten KYK garantör” dedi. Kırıkkale’deki bir başka satıcının ise “Net ele geçen 1.909 TL, devlet kiracılı. Her yıl haziran ayında kira artışı. 15 yıl garantili” şeklinde ilan verdiği görülüyor.

Haberin Devamı

‘Kiranız aksamaz’

Sakarya’da “KYK kiracılı, satılık 2+1 ara kat daire” başlığıyla 950 bin TL’den satışa sunulan dairenin kira geliri ise 1.750 TL. İlanda evin avantajları şu şekilde sıralanıyor: “Hiçbir doğal afet ya da olağanüstü durumda kiranız aksamaz. Kiracı 11 ay kaldı, çıktı derdi yok. Fatura takip, kiracı eve hasar verdi mi, boya bakım vb. derdi yok.” Erzurum’da bulunan bir yurt da “Fırsat KYK yurt, bakanlık kiracılı bina” ilanıyla 123 milyon TL’den satılmaya çalışılıyor.

KYK’ya kiralanan yurtlar satılık

 

Yazarlar