Gündem Lazanya nasıl yapılır?

Lazanya nasıl yapılır?

27.04.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

Makarnalar her yaştan, her cinsiyetten, her milletten insanın vazgeçilmezi olarak karışımıza çıkmaktadır. Makarnalar, içerisinde kullanılacak olan soslar, pişirilme stilleri ve kendi şekillerine göre çok farklı adlar almaktadır.

Lazanya nasıl yapılır

Fakat sonuç itibariyle tüm makarnalar aynı ana hamurdan oluşmaktadır. Bu hamur çeşitli yöntemlerle çok farklı şekiller verilerek oluşturulmaktadır. Bu sayede farklı makarna tarifleri ortaya çıkmıştır da denilebilir. Makarnaların belki de pişirme stili ve şekli ile diğer çeşitlerin arasından sıyrılanı lazanya olarak karşımıza çıkmaktadır. Lazanya kendine has stili ve sosu ile en özel makarna tariflerinden biridir.

Haberin Devamı

Lazanya nedir?

Lazanya, İtalya ana vatanlı bir tür makarna çeşididir. Neredeyse herkes lazanyayı bilir. Belki de bunun nedeni yayınlandığı her bölümde sürekli olarak lazanya tüketen Garfield'ın çizgi filmidir. Bu çizgi filmde kahraman olan Garfield'ın en sevdiği ve asla dayanamadığı yiyecek lazanya olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle çoğu insan çocukluğundan beri lazanyayı merak etmektedir. Aslında lazanya oldukça basit bir makarnadır. Fakat her yemek tarifinde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken püf noktalara sahiptir.

Lazanya yapmak için gerekli malzemeler:

· Yaprak şeklinde hamur

· 1/2 kilo miktarında ince çekilmiş kıyma

· 2 adet yemeklik soğan

· İki yemek kaşığı ayçiçek yağı

Haberin Devamı

· 3 diş sarımsak

· 2 orta boy domates

· Domates salçası

· Sıcak su

· Rendelenmiş kaşar peyniri

· Tuz, karabiber

Sosu için:

· 4 yemek kaşığı un

· 2 bardak süt

· 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

· Karabiber

Basit olarak lazanya yapılışı

Öncelikle lazanyanın iç harcı hazırlanır. Bunun için kıyma, soğan, domates, sarımsak, soğan, salça karıştırılarak karışım kavrulur.

Daha sonra lazanya sosu hazırlanır. Bir taşım kaynatılır.

Bir borcam tepsi yağlanır. Lazanya yaprakları dizilir. Sonra kıymalı harç eklenir. Üstüne bir kat daha lazanya yaprağı serilir. Bu şekilde lazanya hazırlanır. Araya sostan da sürülür. Sostan üstü için ayrılır. Daha sonra hazır olan lazanyanın en üst katına ayrılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Hazırlanan karışım önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.