Gündem Leylekler için göç nöbetindeler

Leylekler için göç nöbetindeler

01.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mersin’de göç sırasında leyleklerin tünedikleri elektrik direklerinde akıma kapılmamaları için hayvanseverler 11 Ağustos’tan bu yana nöbet tutuyor.

Leylekler için göç nöbetindeler

HABER ARAŞTIRMA - Doğa Derneği üye ve gönüllüleri Ağustos ayı başında Mersin bölgesindeki elektrik direkleri etrafında leylek ölümleri tespit etti. Bunun üzerine Doğa Derneği, yetkilileri izolasyon için bilgilendirdi ve izole edilmesi gereken direkleri tespit etti. Bir yandan da derneğin üye ve gönüllüleri alanda nöbet tutmaya başladı.

Haberin Devamı

Özellikle leyleklerin gecelemek için yüksek yerlere konma zamanında 3 metrelik uçlarında poşetler bağlı sopaları sallayarak ve düdük çalarak leyleklerin sorunlu elektrik direklerine konmaması için uğraşan hayvanseverler, elektrik çarpmalarını önlemek için direk diplerinde her gün leylek nöbeti tutmaya başladı.

‘İzolasyon yapılmalı’

Bu yılki sonbahar dönemi sonrası kurumlarla beraber orta ve uzun vadeli planlamalar yapılarak kuşların göç yollarında daha sağlıklı konaklaması ve barınması için çalışmalar yürüteceklerini belirten Doğa Derneği Mersin Bölge Sorumlusu Turan Çetin “Anadolu’da on binlerce yıldır leyleklerin göç mucizesinin tanığıyız. Onların güvenli bir şekilde bu yolculuğu tamamlaması için çalışıyoruz. Bu duyarlılığın sadece Mersin’de değil tüm Türkiye’de olması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Mersin Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi ve Mersin Toroslar Elektrik Dağıtım şirketi de direklerin izolasyonu için acil çözümler geliştirdi ve tespit edilen direklere izolasyon sağlandı.