Gündem Lezzetli köri soslu makarna yapılışı

Lezzetli köri soslu makarna yapılışı

28.04.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

Köri soslu makarna, her zaman yediğimiz ve bildiğimiz makarna soslarından farklı lezzetler denemek isteyenler için güzel bir makarna olacaktır. Evde kolayca köri sosunuzu hazırlayıp, makarnanıza katarak bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Evde kolay yapımıyla köri soslu makarna tarifine bir göz atalım

Lezzetli köri soslu makarna yapılışı

Körili makarna için malzemeler

Haberin Devamı
  • Yarım paketten daha az makarna
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Makarnanın yapılışı

Geniş bir tencere alıp makarnanın üzerini birazcık geçecek şekilde su koyun ve suyu kaynatın. Su kaynayınca makarnayı tencereye koyun ve bir tutam tuz ekleyin. Orta ateşte makarnaları pişmeye bırakın. Makarnanızın pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz fakat fazla hamur kıvamına gelmemesi için 15 dakika kadar pişirebilirsiniz. Piştikten sonra bir süzgeç alın ve makarnayı süzgece döküp soğuk sudan geçirin. Ardından tencereye biraz tereyağı ekleyin ve sudan geçirdiğiniz makarnaları kısık ateşte 3 veya 4 dakika daha pişirin. Bu sırada tuzunu da ekleyin ve daha sonra ocağı kapatıp tencerenin ağzını kapatın. Körili sosu makarnayı hazırladıktan sonra veya makarnanın pişme esnasında da hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Körili sosun yapılışı

Bir tava alın ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte tereyağını eritin ve hafiften kavrulmaya başladığı zaman unu ekleyin. Hamur kıvamına geldikten sonra sütü ekleyin ve iyice bütün malzemeler homojen olacak şekilde karıştırın. Karıştırırken tahta kaşık kullanmanız önerilir. Karışım homojen hâle geldiği zaman 1 çay kaşığı köriyi ekleyin ve karıştırın. Karışımın topak topak olmaması için karıştırma işlemini iyi yapmanız önerilir. İsterseniz karışımı karıştırma teliyle de çırpabilirsiniz. Ardından bir tutam tuz ekleyin.

Köri soslu makarnanın sosunun kıvamına kendi zevkinize göre karar verebilirsiniz. Koyu kıvamlı bir sos elde etmek istiyorsanız sütünü daha az, daha az kıvamlı bir sos elde etmek istiyorsanız 1 su bardağı sütten daha fazla miktarda süt ekleyebilirsiniz. Karar tamamen sizin keyfinize göre.

Körili sosunuz hazır olduktan sonra makarnanızın üstüne ekleyip köri soslu makarnanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Farklı malzemelerle köri sosu

Köri sosunuzu isterseniz kremalı bir şekilde de hazırlayabilirsiniz. Sütü ekledikten sonra kremanızı da ekleyip kremalı köri soslu makarnanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Eğer köri soslu makarnaya farklı tatlar da katmak istiyorsanız tavuklu ve mantarlı bir şekilde de hazırlayabilirsiniz. Seçim size kalmış.

Haberin Devamı

Ayrı bir tavada mantarları ve tavuğunuzu pişirip, makarnanın üzerine koyun. Ardından hazırladığınız köri sosunu makarna, mantar ve tavuğunuzun üzerine ekleyin ve bu farklı lezzeti sofralarınıza servis edin. Dilerseniz tavuğu ve mantarı biber ve domatesle de pişirebilirsiniz. Unutmayın, her zaman damak zevkinize göre farklı malzemeler kullanarak bir tarifi farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.