Gündem LGS sınav tarihi ne zaman?

LGS sınav tarihi ne zaman?

23.05.2018 - 12:34 | Son Güncellenme:

Liseye geçmek için hazırlanan öğrencilerin ilk kez gireceği sınav olan LGS yani Liseye Geçiş Sistemi'nin sınav soruları ezbere dayalı eğitime karşı çıkmak amaçlı hazırlanmıştır. Sınavın içeriğinde ezber yöntemiyle hazırlanan öğrencilerin çözemeyeceği sorular bulunmaktadır. Tüm öğrencilerin dört gözle beklediği LGS sınavının ne olduğu ve hangi tarihte yapılacağı merak konuları arasında. Peki, LGS sınavının nedir ve hangi tarihte yapılacaktır?

LGS sınav tarihi ne zaman

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Haberin Devamı

Merkezi sınav dönemi kaldırıldı

Liseye Geçiş Sistemi'nde merkezi sınav sistemi tamamen kaldırılacak. Öğrenciler daha çok 6., 7. ve 8. sınıfta gösterdikleri başarı puanları ile liselerine yerleşecekler. Bu sistemde öğrenciler tek bir sınava değil her yıl düzenli olarak derslerine yoğunlaşmış olacaklar.

Öğrenciler not ortalamalarına göre yerleştirilecek

Öğrenciler 6., 7. ve 8. sınıflarda kendi derslerinin sınavlarına girerken bir de İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin düzenlediği sınavlara da girecekler. Liseye geçiş dönemlerinde öğrencilerin, 6. ve 7. sınıflarda aldıkları not ortalamasının yüzde 20'si, 8. sınıfta aldıkları not ortalamasının yüzde 60'ı baz alınarak fen lisesi gibi okullara tercih ettikleri takdirde yerleştirmeleri yapılacak.

Haberin Devamı

LGS'de soru havuzu devreye giriyor

Liseye Geçiş Sistemi Sınavı’nda soru havuzu kullanılacak. Yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış soru havuzunda öğrenciler için yüz binlerce soru olacak. Bir sınav kitapçığı için seçilmiş sorular belirlenecek ve soru havuzundan çıkartılacak. Örneğin, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü havuzdan bir soru seçerek sınav kitapçığına koydu. Seçtiği soru havuzdan silinerek bir daha kullanılmayacak anlamına gelir. Soru havuzundaki soruların zorluğu aynı derecede olacak.


Sınavda kopya çekilmesini önlemek için özel önlem alındı

Kopya çekme gibi durumların yaşanmaması için aynı sınıfta sınava girecek öğrencilere sorulan soruların şıklarının da yerleri değiştirilecek. Hiçbir öğrencinin soru sıralaması ve şıkları aynı düzende olmayacak. Sınavlarda gözetmenlik yapması için başka okullardan gözetmen öğretmenler getirilecek.

Liseye Geçiş Sistemi Sınavı'nda açık uçlu sorular olacak

Öğrencilerin girecekleri sınavda, çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu sorularda bulunacak. Testleri sistem otomatik olarak okuyup puan verirken, açık uçlu soruların cevaplarını da öğrencilerin ismi gizli tutularak iki öğretmene gönderecek. Açık uçlu soruların cevap anahtarında yanlış, az doğru ve doğru şeklinde seçenekler olacak. İki öğretmen aynı cevabı kabul ederse puan işlenecek, eğer iki öğretmen de farklı cevaplar verirse 3. öğretmene sorulacak ve puanlama bu şekilde sonuçlanacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler artık evlerine en yakın okula yerleşecek

Yeni sistemde öğrenciler evlerine en yakın olan okula tercihlerini yapacaklar. Eğer ilk tercihlerinde giremezlerse ikinci tercihlerine göre yerleşecekler.

LGS sınavı hani tarihte yapılacak

Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği sınav tarihi belli oldu. LGS sınavı, 29 Aralık 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 2 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacaktır.