Gündem Lise tercihleri bugün sona eriyor

Lise tercihleri bugün sona eriyor

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında devlet liselerine yerleştirmeler bugün sona eriyor. Merkezi sınavla öğrenci alan özel okullar ve yabancı kolejlerde de serbest kayıt dönemi tamamlandı.

Lise tercihleri bugün sona eriyor

EĞİTİM SERVİSİ - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yayımlanan takvime göre merkezi yerleştirme sonuçları 24 Temmuz’da açıklanacak. Ardından Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları 24-28 Temmuz tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 31 Temmuz’da ilan edilecek. Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvuruları da 31 Temmuz- 4 Ağustos’ta kabul edilecek ve sonuçlar 7 Ağustos’ta açıklanacak. Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için 8-16 Ağustos’ta İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları’nın alınmasının ardından 18 Ağustos’ta İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmeleri tamamlanacak.

Haberin Devamı

Demirören Medya Lisesi öğrencilerini bekliyor

Eğitim hayatına geçtiğimiz yıl başlayan, bu yıl da yeni öğrencilerini bekleyen Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) öğrenciler, mesleğin duayenleri ve sektörün tanınmış profesyonel isimleriyle derse girerek günümüzün ve geleceğin medyasını şekillendirmek üzere yetiştiriliyor. Gazetecilik ve Radyo-Televizyon bölümleri olan lisede; basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan Youtube’a her alanda dünya standartlarında çağdaş eğitim veriliyor.

Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor

18 kişilik sınıflarda, ilk yıl ana dili İngilizce olan öğretmenlerden eğitim alan öğrenciler aynı yıl ikinci yabancı dili de öğrenmeye başlıyor. Çeşitli uluslararası denklik programlarıyla da iş birliği yapan okulda öğrencilere Avrupa Birliği (AB) akreditasyon programlarıyla mesleki stajlarının büyük bir kısmını AB ülkelerinde yapma imkânı sunuluyor.

Haberin Devamı

Lisenin alanında tek müfredatı; öğrencilerin Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde öğrenim görmelerini sağlayacak şekilde robotik kodlama, yapay zekâ gibi derslerle geliştiriliyor. Okuldaki Ar-Ge merkezinde de artırılmış sanal gerçeklik ve metaverse, dijital medya ve ‘yeni’ gazetecilik üzerine projelerin geliştirilmesi için imkanlar sağlanıyor. İstanbul dışından okulu tercih edecekler için yurt sunulurken, öğrencilerin yemek, servis, tüm kaynak kitapları ve okul kıyafetleri Demirören Medya tarafından karşılanıyor. Başarılı öğrencilere burs imkânı sağlanırken Demirören Medya içindeki Türkiye’nin en büyük medya markalarında istihdam olanağı da sunuluyor.