Gündem Uyarıların ardından fırtına ve sağanak birçok ili etkiledi! İki ilde hortum oluştu

Uyarıların ardından fırtına ve sağanak birçok ili etkiledi! İki ilde hortum oluştu

25.11.2023 - 13:35 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin 64 kenti uyarmasının ardından birçok kentte şiddetli yağışlar ve fırtına yaşandı. İki ilde hortum oluşurken çok sayıdaki bölgede sağanak etkili oldu. Kocaeli'de ise fırtınada denize açılan kanocular ise adeta ölümle burun buruna geldi.

 

FOÇA'DA FIRTINA İSKELEYİ YIKTI

İzmir’in Foça ilçesinde etkili olan fırtına sahil şeridindeki iskeleyi yıktı. Rüzgâr nedeniyle denizdeki dalga boyu metreleri buldu.

Foça’da sabaha karşı başlayan ve etkisini artıran kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz suları caddeye kadar ulaştı. Denizde taşmalar meydana geldi. Foça Küçükdeniz sahil şeridindeki tahta iskelelerin denizdeki dalgaların sahile çarpmasının etkisi ile parçalandığı görüldü.

İSTANBUL'DA FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da sabah saatlerinde fırtına ve sağanak etkisini artırdı. Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da şiddetini artıran fırtına nedeniyle Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. Taksim Meydanı'na çıkanlar fırtına nedeniyle güçlükle yürürken, sahil şeridinde metrelerce yükselen dalgalar oluştu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. Sabahın erken saatlerinde sağanak yağış, kentin batısından başlayarak etkili olmaya başladı. Şiddetini artıran fırtına nedeniyle de Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, sokaktaki bazı araçlarda hasar oluştu.

TAKSİM'DE GÜÇLÜKLE YÜRÜDÜLER

Sağanak ve fırtına kent genelinde etkili olurken, Taksim Meydanı'na çıkanlar zor anlar yaşadı. Yağmurun etkisi ile ıslanan vatandaşlar, fırtınanın etkisi ile güçlükle yürüdü. Fırtına nedeniyle Üsküdar sahil başta olmak üzere sahil şeridinde metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu. Yağış ve fırtınaya rağmen bazı vatandaşların ise sahilde yürüyüş yaptığı dikkatlerden kaçmadı. İstanbul'da fırtına ve yağış etkisini sürdürüyor.

KAĞITHANE'DE BİNANIN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da kent genelinde etkili olan şiddetli rüzgar ve yağışın etkisiyle bir binanın çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edilirken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay saat 04.00 sıralarında Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Semavi Sokak'ta meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da gece saatlerinde şiddetli rüzgar ve yağış etkisini gösterdi. Şiddetli rüzgar ve yağışın etkisiyle Kağıthane Talatpaşa Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir binanın çatısı uçarak sokakta park halinde bulunan otomobillerin üzerine düştü. Çatının uçtuğunu gören, yan binadaki bir vatandaş itfaiye ve polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri tarafından çevrede güvenlik önlemleri alınırken itfaiye ekipleri çatıda risk teşkil eden diğer parçaları kontrol altına aldı.

Çatıdan kopan parçalar sokakta park halinde bulunan 34 FB 5355 ve 34 FAP 185 plakalı araçların üzerine düştü. Olayda ölen ya da yaralanan kimse olmazken araçlarda ve binada maddi hasar meydana geldi.

Polis ekipleri sokağı insan ve araç girişine kapatırken itfaiye ekipleri çatıdan uçan parçaları olay yerinden kaldırdı.

Haberin Devamı
LAPSEKİ-GELİBOLU SEFERLERİ DURDURULDU

Çanakkale’de etkili olan fırtına gece boyunca etkisini gösterdi. Bölgede gün boyu etkili olan fırtına nedeniyle akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı kuzeyden, güneye tek yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı. Çanakkale Liman Başkanlığı'nın olumsuz hava şartlarından dolayı aldığı kararla, Lapseki-Gelibolu hattındaki seferler geçici olarak durduruldu.

İZMİR’DE DENİZ TAŞTI, SİRENLER ÇALDI

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz taştı, yollar göle döndü,deniz suları kaldırımla birleşti.


 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına sebebiyle Mavişehir ve Yalı mahallelerinde deniz taştı. Deniz suları kaldırımlarla birleşti, sitelerin bahçeleri su altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bölgede çalışma başlatırken, vatandaşlara da araçlarını bulunduğu yerden kaldırmaları için anons yapılmaya ve sirenler çalınmaya devam ediliyor.

UZUNKÖPRÜ'DE YAĞIŞ YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde akşam saatlerinde bağlayan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, kanalizasyonlar yağışa dayanamayarak taştı. Su dolan yolda bir araç mahsur kaldı.

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan hava şartları, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Gündüz etkili olan şiddetli lodos, akşam saatlerinde yerini yağışa bıraktı. Gök gürültülü ve şiddetli bir şekilde yağmur nedeniyle şehir merkezindeki yollar göle döndü. Araçların zorlukla ilerlediği yollarda, bazı rögarlar taştı.

Yağmur nedeniyle Şehirin ana artallerinde su birikintisi meydana geldi. Yaklaşık 1 metreye kadar çıkan su birikintisine giren bir araç mahsur kaldı. Yarıya kadar suya gömülen araç sürücüsü ise çekici yardımıyla saplandığıı sudan çıkartılarak, kenara çekildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Uzunköprü-Salarlı yolunu trafiğe kapatırken, çok sayıda araç da Uzunköprü'ye giriş için diğer yolları kullanmak zorunda kaldı. Yağmur nedeniyle Uzunköprü alçak bölgelerinde de su birikintilerinin meydana geldiği, bazı bölgelerden araç geçişinin zorlukla olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
BURSA'DA LODOS ETKİLİ OLDU, ÇATIYI 100 METRE UÇURDU

Bursa’nın İnegöl ilçesinde gece saatlerinde etkisini artıran lodos, evin çatısını 100 metre uçurdu.

Olay, Mahmudiye Mahallesi 1. Kaya Sokak üzerinde meydana geldi. Gece saatlerinde mahalle sakinleri, gürültüyle uyandı. Dışarıya çıkan vatandaşlar sokak üzerinde çatı parçaları buldular. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler çevredeki binaların çatılarını tek tek inceledi. Çatının düştüğü sokağın arka tarafındaki Lider sokakta inceleme yapan ekipler, hasarlı binayı buldular. Yaklaşık 100 metre uçarak diğer sokak üzerine düşen çatı parçalarını gören vatandaşlar hayretler içerisinde kaldı. Uçan çatı parçaları, bir binaya çarparak hasar oluşturdu. Çatısı uçan dubleks daire sahibine haber verildi. Uçan çatı, ekipler tarafından yoldan kaldırıldı.

MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA! SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına etkisini gösterdi. Şehir Hatları ve İDO seferleri iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği haftasonu Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Cumartesi öğle saatlerinde başlayan fırtınanın pazar akşam saatlerine kadar devam edeceği öngörülen fırtına İstanbul'da etkisini gösterdi. Beşiktaş sahiline vuran dalgaların boyu 2 3 metreye ulaşırken deniz seferleri de olumsuz etkilendi.

Sahilde bulunan vatandaşlar ise kıyıya vuran dalgaların keyfini çıkardı. Dalgaların kıyıya vurduğu esnada bazı vatandaşlar cep telefonuyla fotoğraf ve video çekerken bazı vatandaşlar ise sahil kenarında dalgaları seyretti. 2 arkadaşın dalgalara aldırış etmeden sahilde bisiklet sürdüğü anlar kameraya yansıdı. Bir gemi ise dalgalara rağmen ilerlemeye çalışırken görüntülendi.

İDO tarafından yapılan açıklamada fırtınanın etkisiyle pazar günü de deniz seferlerinin iptal edildiği öğrenildi.

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Çanakkale Boğazı olumsuz hava koşulları nedeniyle kuzeyden güneye gemi geçişlerine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 23.00 itibariyle kuzeyden güneye tüm gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla boğazın kuzeyden güneye tüm gemi geçişlerine kapatıldığını diğer gemilerin kaptanlarına bildirdi.

Haberin Devamı
YALOVA'DA FIRTINANIN SAVURDUĞU ÇATI 2 KİŞİYE ÇARPTI

Yalova'nın Termal ilçesinde fırtına nedeniyle bir evin çatısı uçtu. Sokakta bulunan bir binaya çarparak parçalanan çatının parçalarının isabet ettiği 2 kişi yaralandı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Termal İlçesi, kırsal Yenimahalle Mahallesi’nde meydana geldi. Kentte, sabah saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 36 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle bir evin çatısı uçtu. Kopan çatı yolun karşısında bulunan bir binaya çarparak parçalanırken, yola savrulan parçaları 2 kişiye çarptı. Olayı gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma ekipleri de çatının koptuğu binada incelemede bulundu. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TEKİRDAĞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında şiddetli lodos fırtınası etkili oluyor. Fırtınayla birlikte hırçın dalgalar gün boyunca karayı dövdü.

Zaman zaman boyu yaklaşık 5 metreye kadar çıkabilen dalgalar, sahil kıyısındaki demir korkulukları ve duvarları da aşarak sahil alanına aktı. Sahil alanının suyla kaplanırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

14 KATLI İNŞAATIN DUVARI 3 OTOMOBİLİN ÜZERİNE YIKILDI

Bursa'da, saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 14 katlı inşaatın 14'üncü katının duvarı, park halindeki 3 otomobilin üzerine yıkıldı. Lodosta devrilen 1 ağaç da hafif ticari aracın üzerine düştü. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü, lodosun bu gece ve yarın saatteki hızının 90 kilometreye kadar çıkacağı uyarısında bulundu.

Olay, saat 15.30 sıralarında, Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akpınar Caddesi'nde meydana geldi. Kentte, sabah saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 14 katlı inşaatın 14'üncü katının duvarı, park halindeki 3 otomobilin üzerine yıkıldı. Endişe yara olayda yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar oluştu.

Öte yandan, Veysel Karani Mahallesi Küçük Balıklı Caddesi'nde lodosun etkisiyle dalı kopan ağaç, park halindeki hafif ticari aracın üzerine düştü. İhbarla, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

METEOROLOJİ UYARDI, DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yayaların yürümekte güçlük çektiği lodos nedeniyle İDO'nun Bursa'dan, Yenikapı ve Kabataş'a yaptığı bazı seferler karşılıklı olarak, ayrıca BUDO'nun Bursa'dan İstanbul'da Eminönü ve Sirkeci ile Armutlu'ya yaptığı deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Haberin Devamı
ANTALYA'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR VE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kod uyarısı yaptığı Antalya'da şiddetli yağmur ile fırtına etkili oldu. Şiddetli yağmurla birlikte Antalya'nın şehir merkezindeki yollarda su birikintileri oluştu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Zemin katlardaki ev ve iş yerleri suyla dolarken, kent trafiği durma noktasına geldi. Şiddetini arttıran yağmur zaman zaman yerini dolu yağışına bıraktı. Kepez ilçesinde bulunan kanallar taştı. Bazı evlerin bahçeleri suyla doldu. Kentin en işlek noktalarından Cumhuriyet Meydanı'nda yağmura hazırlıksız yakalanan bir vatandaş, güneş şemsiyesiyle korunmaya çalıştı.

Fırtına nedeniyle dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Antalya’nın turizm beldesi Kundu’da balıkçı barınağında bulunan bir tekne fırtına nedeniyle battı. Teknede kimsenin olmaması ise olası bir facianın önüne geçti.

Kentte yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle hava trafiğinde de aksamalar yaşandı. Bazı uçaklar Antalya Havalimanı'na inemezken, kalkış yapmak isteyen bazı uçuşlarda da gecikmeler yaşandı. İniş yapamayan bazı uçaklar uzun süre havada tur atmak zorunda kalırken bazıları da farklı havalimanlarına yönlendirildi.

Antalya'da yağmurun yarın sabah, fırtınanın da yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. (Adem AKALAN- Semih ERSÖZLER/DHA)

ŞEHİR HATLARI VE İDO SEFERLERİNDE DE İPTALLER VAR

Marmara denizinde etkili olan fırtına nedeniyle Şehir Hatları ve İDO seferlerinde iptaller yaşandı. İptal edilen seferler için tıklayınız...

MUĞLA'DA HORTUM ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇ VE DİREKLERİ DEVİRDİ


Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin kıyı kesimlerinde oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınması uyarısının ardından Dalaman ilçesi Cengiz Topel Caddesi'nde sabah saatlerinde fırtına etkili oldu.

Fırtınayla ile birlikte oluşan hortum bazı evlerin çatılarını uçururken, elektrik direkleri ve ağaçları da devirdi. Can kaybının ve yaralanmanın yaşanmadığı hortum, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. Yetkili kurumların bölgede hasar tespit çalışmaları yapıldı. (Cavit AKGÜN - Tolgahan KAYLI/DHA)

 

Haberin Devamı
GÖKÇEADA VE BOZCAADA FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi'nin kuzeyindeki olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada’dan saat 07.00, 10.00, 14.00 seferleri iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında, Gökçeada'dan saat 07.00, Kabatepe'den ise saat 09.00 seferleri yapılamayacak. (Cemhan ŞEN/DHA)

ŞİDDETLİ RÜZGAR İSTANBUL'DA BİR AĞACI DEVİRDİ

Güngören'de bir ağaç şiddetli rüzgarın etkisi ile park halindeki otomobilin üzerine devrildi.

Olay, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Nazım Erten Sokakta meydana geldi. Sokak üzerinde bulunan bir ağaç rüzgarında etkisi ile kökünden sökülüp park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Ağacın devrilmesi ile sokak yaya ve araç trafiğine kapandı. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobil kullanılamaz hale geldi.

Mehmet Şirin, " Ağacın içi boştu, çürümüştü. Aracın ön tamponu falan hepsi gitmiş. Kepçe yardımı ile aracın üstündeki dalı kestik. Kesilen dalı aldık ve araç çekici ile götürüldü" diye konuştu. Devrilen ağaç bulunduğu yerden alındıktan sonra sokak araç ve yaya trafiğine açıldı. (Özgür EREN/DHA)

ÖLÜMLE BURUN BURUNA...

İzmit Körfezi'ne kanoyla açılan sporcular ölümle burun buruna geldi. Fırtına sebebiyle ilerlemekte zorlanan sporcuların kanoları alabora olunca denizin ortasında mahsur kaldı.

O esnada sahil bandında bulunan restoran çalışanları durumu fark ederek ekiplere haber verdi. Ekiplerin ve restoran çalışanlarının da yardımıyla sporculara halata bağlı can simidi uzatıldı. Uzun uğraşlar neticesinde sporcular kurtarılırken, herkes rahat bir nefes aldı.

ÇANAKKALE'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Yenice ilçesi Kalkım beldesinde, dün saat 22.00 itibarıyla başlayan sağanak, saat 01.00'e kadar etkili oldu. Beldede 3 saat etkili olan sağanak sonrası derelerde taşkınlar meydana geldi. Taşkın nedeniyle 4 evi su bastı. Ayrıca beldedeki çilek tarlaları da yağmur nedeniyle zarar gördü.

Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, "Gece yağan aşırı sağanak sonrasında yaşanan taşkınlara belediye ekiplerince müdahale edildi. Dere yatağındaki 4 eve sel sularının girmesine maalesef engel olamadık. Evlerdeki eşyalar kullanılamaz durumda" dedi. (Cemhan ŞEN/DHA)

İZMİR AÇIKLARINDA HORTUM

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunmuştu. Kent genelinde sağanak yağış zaman zaman şiddetini artırırken, Karaburun açıklarında da hortum oluştuğu gözlendi.

Oluşan hortum teknede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI

Kocaeli'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

Körfez ilçesi sahilinde oluşan dalgalar nedeniyle Tütünçiftlik sahilindeki Balıkçılar Kooperatifi'ne kayıtlı olan 50'ye yakın tekneden 4'ü battı. Yarımca sahilinde de 3 teknenin battığı öğrenildi. Sahile koşan balıkçılar, teknelerini fırtına ve dalgadan etkilenmemeleri için kıyıya çıkardı. (Nabi YAZICI/DHA)

BALIKESİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ

Geçtiğimiz hafta sonu yoğun yağışların etkisinde olan Balıkesir’de bu hafta sonuna sağanak yağış ile uyandı. Sabah saatlerinde zaman zaman şiddetini arttıran sağanak yağışta rögarlarda tıkanıklıklara sebep oldu. Meteorolojiden yapılan açıklamalara sağanak yağışın il genelinde daha şiddetli olması bekleniyor.

DİDİM'İ ŞİDDETLİ YAĞIŞ VURDU

Aydın'ın turistik ilçesi Didim’de etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış su baskınlarına neden oldu. İlçede gece geç saatlerde etkili olan şiddetli yağış doluyla birlikte yağarken, Altınkum bölgesindeki bazı işyerleri yağmur nedeniyle su altında kaldı.

Şiddetli yağış nedeniyle ana cadde ve bulvarlar dereye dönerken, yağış günlük hayatı da olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle çam ağaçları devrilirken, bir otomobilde yolda çökme nedeniyle çamura saplandı. Didim-Bozbük yolu ise çam ağacının devrilmesi nedeniyle kapanırken, ağaç daha sonra yolda kaldırılarak trafiğe yeniden açıldı. Şiddetli yağışların etkisi gün içinde kesilirken, yağışların hafta başına kadar sürmesi bekleniyor.