Gündem AK Parti'de büyük gün! Murat Kurum: Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar

AK Parti'de büyük gün! Murat Kurum: Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar

24.03.2024 - 12:48 | Son Güncellenme:

AK Parti, 31 Mart seçimlerine doğru en büyük mitinglerinden birini bugün İstanbul'da gerçekleştirdi. Mitingde konuşan AK Parti İBB adayı Murat Kurum, "Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler! 100 bin konut, metro hatları dediler, megabüsler ve HIZRAY dediler ama tek birini bile hatırlamadılar. Bu millete yalan söylediler. Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar! " ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimleri için geri sayım sürüyor... Sandığa gitmeye günler kala İstanbul, AK Parti'nin "Yeniden İstanbul mitingine" ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

İşte miting alanından bilgiler...

ERDOĞAN: YENİ DÖNEMİN KAPILARINI AÇACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde konuştu. İstanbul'un 5 yıllık fetret devrine son vereceklerini söyleyen Erdoğan, "İstanbul'da yeni dönemin kapısını açacağız." dedi. Cumhurbaşkanı, mitinge katılan kişi sayısının da 650 bin olduğunu açıkladı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

MURAT KURUM: TRAFİK ÇİLE OLMAKTAN ÇIKIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla düzenlenen Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde önemli açıklamalar yaptı.

Meydandaki coşkulu kalabalığı işaret eden, konuşmasına, “İstanbul’un iradesini görmek isteyen varsa; gelsin, bu meydana baksın.” sözleriyle başladı. İstanbul için durmadan çalışacaklarını belirten Kurum, “Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak, bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul.” dedi. Kurum, çok konuşulan para sayma görüntülerine de atıfta bulundu ve mevcut İBB yönetimine tepkisini, “Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. ‘Ulaşım sorununu çözeceğiz’ dediler, ulaşım İstanbul’da tam bir çileye dönüştü. İstanbul’un kaynaklarını, yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Biz onların savurduğu paraları, İstanbul’un projelerinde kullanacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz.” cümleleriyle ifade etti.

“İstanbul, bizim sevdamız” diyen Kurum, geride kalan 5 yılda İstanbulluların ihmal edildiğini vurgulayarak, mevcut İBB başkanına yönelik eleştirilerini, “Sen, İstanbul’u kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen, kendi genel başkanını devirmek için kapı arkasında gizli gizli toplantılar yaparken; biz İstanbul’da 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Sen, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul’u kaderine terk ederken; biz deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk.” diye sıraladı.



“İSTANBUL’UN İRADESİNİ GÖRMEK İSTEYEN VARSA BU MEYDANA BAKSIN”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde yüz binlere hitap etti. Kurum, konuşmasının başında, “İstanbul’un iradesini görmek isteyen varsa, gelsin, bu meydana baksın. İstanbul’un ruhunu görmek isteyen varsa, gelsin, buraya baksın. Burada İstanbul’un değişim iradesi var. Burada İstanbul’un kararlı duruşu var. Burada, ‘Yeniden İstanbul’ var, ‘Sadece İstanbul’ var. 31 Mart’ta hep birlikte bayram yaşayacağız. 31 Mart, İstanbul’un bayramı olacak. 31 Mart geleceğimizin, evlatlarımızın, huzur içerisinde yaşayacağı bir bayram günü olacak.” cümlelerini kurdu.

İstanbul’un kadim geçmişini ve tarihi önemini de, “Ey İstanbul, güzel İstanbul. Sen, Peygamber Efendimizin müjdelediği şehirsin, rüzgârların bile hala gül kokar senin. Sen, yiğitlerin, delikanlıların yurdu. Surların önünde dizilmiş binlerce şehidin yatar senin. Sen, Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti. Sen, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali. Sen, Erbakan hocamızın göz nuru. Sen, Başbuğ Alparslan Türkeş’in gururu. Sen, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun aşkı. Sen, Recep Tayyip Erdoğan’ın duası. Hayallerin, hedeflerin, düşlerin, ideallerin şehri İstanbul. İstanbul, çağ açıp çağ kapatan tarihimizdir. İstanbul; Ayasofya’dır, Süleymaniye’dir, Sultanahmet’tir; Sinan’dır, Selim’dir. İstanbul, AK Parti belediyeciliğinin meşalesinin yakıldığı yerdir.” sözleriyle vurguladı.

İstanbul için büyük hayalleri olduğunu anlatan Kurum, “İşte biz böylesi bir İstanbul’da, hayallerimizin olduğu bu aziz şehre hizmetkar olmak için yollardayız. Biliyoruz ki, ancak samimi hayaller, ancak gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Şimdi bu kardeşinizin, Murat Kurum’un da bir hayali var. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak, bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul.” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’UN HAKKINI İSTANBUL’A TESLİM EDECEĞİZ”

Mevcut İBB yönetimini liyakatsizlik olmakla suçlayan Kurum, “Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. Çünkü geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul, liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkûm edildi. Hiç olmadığı kadar ihmal edildi.” ifadelerini kullandı. Mevcut İBB yönetiminin mali performansı da Kurum’un gündemindeydi. Kurum, “ ‘Bu şehri depreme hazırlayacağız’ dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. ‘Ulaşım sorununu çözeceğiz’ dediler, ulaşım İstanbul’da tam bir çileye dönüştü. Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İstanbul’un kaynaklarını, yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Üstelik bunu da yüzleri kızarmadan savundular. Yetmedi! İsrafı bitirdik dediler, en büyük israfı yaptılar.” diye konuştu.

Mevcut İBB Başkanı’nın verdiği vaatleri bile hatırlamadığını söyleyen Kurum, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “İstanbullu hemşehrilerimizi ötekileştirdiler. Kadınlarımıza karşı bile ev hanımı ve çalışan kadınlar diye ayrımcılık yaptılar. Binlerce kadın emekçimizin ekmeğiyle oynadılar, işlerine son verdiler. Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. 100 bin konut, metro hatları dediler, megabüsler ve HIZRAY dediler ama tek birini bile hatırlamadılar. Sorduklarında, ‘Ben böyle bir şey hatırlamıyorum.’ dediler. Bu millete, aziz İstanbul’a yalan söylediler. Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar. Şu güzel İstanbul’umuza 21. yüzyıla yakışmayan görüntüleri yaşattılar. Ama hiç endişe etmeyin. Biz onların savurduğu paraları, İstanbul’un projelerinde kullanacağız. Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları, reklama verdikleri paraları biz İstanbul’a harcayacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz. Ben 31 Mart akşamı İstanbul’un hem Başkanı olacağım hem de İstanbulluların kardeşi, evladı olacağım. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak. Sandık milletin mahkemesidir. Sandık günü hesap günüdür. İşte o gün, 31 Mart’ta sandık gelecek, hesap kesilecek.”

“SEN GENEL BAŞKANI’NI DEVİRMEK İÇİN TOPLANTI YAPARKEN BİZ İSTANBUL’A 365 MİLYAR TL YATIRIM YAPIYORDUK”

Bakan olduğu dönemde hayata geçirdiği projeleri hatırlatan Kurum, mevcut İBB Başkanı’na, “Bu iş bilmez yönetim İstanbul’da tek bir eser üretmedikleri gibi bir de kalkmış bizim projelerimizi eleştiriyorlar. Sen, İstanbul’u kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen, İBB bütçesi ile seçim kampanyası yaparken; biz Elazığ’ın, Malatya’nın sokaklarında afetzedelerimizin elinden tutuyorduk. Sen, kendi genel başkanını devirmek için kapı arkasında gizli gizli toplantılar yaparken; biz İstanbul’da 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Sen, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul’u kaderine terk ederken; biz deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk.” eleştirilerini de yöneltti.

Kurum, hizmet belediyeciliği anlayışı ile durmadan çalışacaklarını belirterek, “İşte bugün tarihin, milletin ve Cumhurbaşkanımızın huzurunda söz veriyoruz. Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Bu söz, eser adamlarının sözüdür. Bu söz, sağlam adamların sözüdür, bu söz Murat Kurum sözüdür. Bu söz liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür.” dedi.

“31 MART’TA GELİN SAĞLAM İSTANBUL’DAN YANA OLUN”

Murat Kurum, konuşmasının sonunda, İstanbullulara bir de çağrı yaptı. “Buradan İstanbul’umuzun güzel insanlarına sesleniyorum. 31 Mart’ta gelin, Gerçek Belediyecilikten yana olun. 31 Mart’ta gelin, İstanbul’un geleceğinden yana olun. 31 Mart’ta gelin, sağlam İstanbul’dan yana olun. Her oy bir tohumdur. Hizmet görürse yeşerir, emek verilirse fidan olur, karşılık bulursa orman olur. Haydi İstanbul şehrine oy ver. Şehrine oy ver ki, İstanbul; hizmet bulsun, huzur bulsun, mutluluk bulsun.” diyen Kurum, sözlerini, “Başta Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye, demokrasimizin kalesi, şehirlerimizin koruyucusu Cumhur İttifakımız adına elini taşın altına koyan, sorumluluk üstlenen, birlikte gayret gösterdiğimiz 39 yiğit belediye başkan adayımıza, 80 gündür sahada gece-gündüz çalışan çabalayan teşkilatlarımıza, AK Parti İl Başkanımıza ve bugün buraya gelen, bugün burada bizi yalnız bırakmayan, televizyonları başında bizi izleyen tüm hemşehrilerimize, tüm kardeşlerimize tekrar teşekkürlerimi sunuyor, her bir kardeşimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.” diye noktaladı.

SUAT PAMUKÇU AK PARTİ'YE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Suat Pamukçu'yu kürsüye davet etti. Pamukçu, Erdoğan'ın taktığı rozetle AK Parti'ye katıldı.

Haberin Devamı
MURAT KURUM: İSTANBUL BUGÜN ÇOK BAŞKA

BAKAN KACIR: İSTANBUL HİZMETLE BULUŞACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti'nin "Yeniden İstanbul mitingi' öncesi konuştu.

Kacır'ın acıklamalarının satır başları şöyle;

Bu mitingler Türk siyasetinin en önemli buluşma adresleri. Seçim dönemlerinin en önemli baramotresi. Son bir kaç yıldır bizler mitingleri İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Mayıs seçimleri öncesinde büyük İstanbul Mitigini burada gerçekleştirmişti. Bugün de Türkiye sathındaki en büyük bulaşma burada gerçekleşmiş olacak. Buradan İstanbullular Cumhurabaşkanımızla 31 Mart işaret fişeğini buradan takacaklar. İnanıyorum 31 Mart İstanbul'un gerçek belediyecilikle yeniden buluşmasının bir tarihi olacak.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

"EMEKLİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA SONUCU ETKİLER"

CNN Türk yayınında konuşan Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı "Her havadis seçimi yarım puan bir puan etkileyebiliyor. Bugün emeklilelerle ilgili bir şey açıklanırsa etkileyebileceğini düşünüyorum. Bir hafta önemli. Şimdilik bir seyir var. Bir hafta on gündür biraz aynı seyrediyor. Olayları gözetliyoruz. İstanbul seçimi Türkiye'nin seçimi havasında." dedi.

Bayrakçı, "Murat Kurum aday tespitlerinden önce seçmenin istediği isimdi. AK Parti ve MHP seçmeninden bahsediyorum. Dolayısıyla AK Parti'nin Murat Kurum'u aday yapması doğaldı. Cumhur İttifakı'nın seçmen tercihi buydu. Önceki dönemli bakanlığından dolayı bir ismi vardı. Sonuç olarak etkili bir isme karşı etkili bir isim çıkarılmış oldu." şeklinde konuştu.

"BAZI ŞEHİRLERDE SONUÇ ÇOK NET"

Bayrakçı sözlerini şöyle sürdürdü:

Son 35-40 yıldır yerel seçimi iktidara uyarı seçimi olarak görüyor. Bu seçimde o bir ölçüde yansımamış oluyor. Giderek artan bir ivmeyle seçmen mevcut belediye başkanına bakarak oy kullanmaya başladı. Bu seçimde bu çok yükseldi. Bu sebeple Mayıs seçimlerinde başa baş giden ilçelerde AK Parti bir hayli önde. Belediye başkanları nedeniyle. Keza CHP'nin de başarılı bulunan belediye başkanları önde. Bütün bunlar bir matrix oluşturuyor, bu da bir sonuç çıkarıyor. Bizim görevimiz de bunu bilmek. 2 puanı geçmeyen ölçülerde bilmek. Bazı şehirlerde sonuç çok net. Onları yayınladık. Bir haftada bir iki puanlık fark kapanabilir.

"SONUCU İYİ PARTİ SEÇMENİ BELİRLEYECEK"

İstanbul'da İYİ Parti'nin genel seçimde yüzde 7 ile 11 arasında bir oyu olabilir. Ama bu yerel seçimde yakın bulduğu adaya verebilir. İmamoğlu'nun eleştirirken bunu söylüyordum. İYİ Parti seçmenin İmamoğlu'nun kazanmasında ya da kaybetmesinde etkili olacak, DEM değil. DEM zaten İmamoğlu'na veriyor. Siz DEM ile ilgili çok açık bir tavır koyarsınız, İYİ Parti seçmeni milliyetçi. Onun dışında İmamoğlu'nun kampanyası çok iyiydi.

Haberin Devamı
"31 MART'IN İŞARET FİŞEĞİ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. Kabaktepe, "Bizim İstanbul mitinglerimiz önemli, her zaman seçim pazarından önceki pazar yaparız. Bu mitingimizde yerel yönetimlerde yapılan belki de en büyük mitinglerden birisi olacak. Siyasi partilerin miting yapma alışkanlıkları farklı olmakla birlikte kentteki coşkuyu yansıtması açısından önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum. İstanbul’un 31 Mart’ta ‘yeniden İstanbul’ mottosu ile yola çıkan sayın Kurum’a destek vereceğini düşünüyorum. Ben 100 binlerin üzerinde milyona yakın bir katılım bekliyorum. İstanbullu hemşerilerimiz organizasyonların dışında buranın ulaşımı kolay olduğu için kendileri de çok fazla ilgi gösteriyorlar, kalabalık bir miting olacak. Burada coşkulu bir atmosfer olacak. 31 Mart’ın işaret fişeği olacak. Vatandaşlarımıza son 1 hafta kalırken söyleyebileceğimiz şey şu: Belediye başkanının yapması gereken beklentimiz var. İstanbul’un sorunu kentsel dönüşüm söylüyor, İETT’yi söylüyor vatandaşlarımız, kadınların gençlerin beklentileri var. Eser ve hizmet siyaseti ile algı siyasetinin açtığı bir seçim olarak da görüyoruz bu seçimi, inşallah dirençli İstanbul, risksiz İstanbul cümleleri ile bu 80 günü getirdi. Önümüzdeki günlerde yine vatandaşlarla bu düşüncelerimizi paylaşacağız." dedi.

TRAFİĞE KAPANAN YOLLAR

AK Parti'nin Atatürk Havalimanı'nda bugün düzenleyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada " 24.03.2024 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla Atatürk Havalimanında yapılacak olan Yeniden Büyük İstanbul buluşması programları için trafiğe kapanan yollar ve alternatif güzergahlar:

Yeni Havalimanı Caddesi sahil istikameti İstanbul Fuar Merkezi / Dünya Ticaret Merkezi ayrımı trafiğe kapatıldı.

Atatürk B Havalimanı B kapısı önü varyant üstü iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Atatürk Havalimanı yolu Ahtapot kavşak alt geçidi VİP ayrımları / C kapısı ayrımlarından itibaren THY Kargo Terminali arası iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Atatürk Havalimanı B kapısı giriş çıkışları trafiğe kapatıldı.

Bakırköy Mimar Basri Mete Sokağı ile Metro istasyon sokağı kavşağından Yeni Havalimanı Caddesine bağlanan tali yol iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Yeni Havalimanı Caddesi Gümrük Köprüsü girişleri trafiğe kapatıldı.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Yeni havalimanı caddesi