Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Ata'nın huzurunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Ata'nın huzurunda

10.11.2023 - 08:53 | Son Güncellenme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir, sabah saatlerinde devlet erkanının katıldığı resmi törenin ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen her yaştan vatandaşlar, Atatürk'ü ziyaret için Anıtkabir'e akın etti.

Haberin Devamı

Atatürk'ün mozolesine karanfiller bırakan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup dualar okudu. Nöbet değişimi yapan askerlerin yaptığı seremoni, ilgiyle izlendi. Anıtkabir'deki hoparlörlerden de Atatürk'ün 10'uncu Yıl Nutku'nun ses kaydı dinletildi. Anıtkabir bugün saat 21.00'e kadar ziyarete açık olacak.

'MİLLETİMİZİN ASIRLIK HEDEFLERİNE ULAŞMASINA HİÇBİR GÜN ENGEL OLAMAYACAKTIR'


Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Aziz Atatürk, vefatınızın 85'inci seneidevriyesinde bir kez daha zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı vatanımız için toprağa düşen kahraman şehitlerimizi ve aynı ideal uğrunda kanlarını akıtan gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. İlk asrını büyük bir gururla geride bırakıp Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ikinci asrına başladığımız Cumhuriyetimizi ilelebet payidar ve muzaffer kılmak için 21 yıldır olduğu gibi bugün de aşkla çalışıyoruz.

Mazlumların umudu, kimsesizlerin kimsesi, vatandaşlarının gurur kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda yüceltmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin yükselişine, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına ve milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır. Ruhun şad olsun.

DEVLET ERKANI ATA'NIN HUZURUNDA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindeki devlet erkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü huzurunda ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyette, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

 

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özel, ilk defa Anıtkabir’i CHP lideri olarak ziyaret etti.

DOLMABAHÇE SARAYI'NDA 09.05

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında 7’den 70’e Türkiye’nin birçok yerinden vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı’na akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren saraya gelenler, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu odasına karanfil bıraktı. Çocuklar, gençler, yaşlılar, binlerce kişi saatler 09.05'i gösterdiğinde çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Gelenler arasında gözyaşlarını tutamayanlar da oldu.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin Barbaros sınıfı fırkateynlerinden TCG Salihreis ve beraberindeki tekneler de Dolmabahçe Sarayı önünde durdu.

Haberin Devamı
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: SAYGIYLA ANIYORUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'inci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin, vefat eden tüm gazilerimizin makamları âlî, mekânları cennet olsun.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN 10 KASIM MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da mesajında, 'Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yılında saygı ve rahmetle yad ediyorum. Vatan müdafaasında canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimize minnettarız.' dedi.

EMİNE ERDOĞAN: SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında saygı ve rahmetle anıyorum.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
BAKAN YERLİKAYA'DAN 10 KASIM PAYLAŞIMI

'SAYGI, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ'

BAKAN FİDAN'DAN KARARLILIK VURGUSU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklâl Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında saygıyla anıyorum. Millî dış politikamızla ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığını güçlendirme kararlılığımızı bu vesileyle tekrar vurguluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla yâd ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
BAKAN ÖZHASEKİ'DEN ATA'YA SAYGI MESAJI

BAKAN KOCA'DAN ATA'YA SAYGI PAYLAŞIMI

BAKAN ERSOY: AZİZ HATIRASINI DAİMA YAŞATACAĞIZ

Haberin Devamı
BAKAN GÜLER'DEN ATATÜRK MESAJI: ASKERİ DEHA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakan Güler, "Değerli silah ve mesai arkadaşlarım; bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yıl dönümünde saygı, şükran ve özlemle anıyoruz. Atatürk; asil milletimize esaret prangasının vurulmak istendiği, ümitlerin tükendiği bir dönemde istiklal ve hürriyet aşkıyla harekete geçmiş, Milli Mücadelemize liderlik ederek, tüm imkansızlıklara rağmen verilen mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır. Şanlı tarihimizin altın sayfalarında müstesna bir yeri olan bu zafer, aynı zamanda onun ne kadar büyük bir komutan ve askeri deha olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün bıraktığı en büyük mirasın, kuruluşunun 100'üncü yılı idrak edilen Türkiye Cumhuriyeti olduğuna dikkat çeken Güler, "Cumhuriyetimizi geleceğe güvenle taşımak, kalkındırmak ve bu coğrafyada ilelebet payidar kılmak bizlerin en önemli vazifesidir. Milli Savunma Bakanlığı olarak bu anlayışla, ülkemize yönelecek tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek, ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumak için gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bugünkü büyük ve güçlü Türkiye'nin temellerini atan Atatürk'ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolundaki hayalleri ve hedefleri, bütün faaliyetlerimizde yolumuzu aydınlatmakta, azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelelerde en büyük motivasyon kaynağımız olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve millet uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor; hayatta olan gazilerimiz ile şehit ve gazi ailelerimize saygılarımı sunuyorum. Aziz Atatürk; vatan sana minnettardır. Ruhun şad olsun" dedi.

BAKAN TUNÇ: CUMHURİYETİMİZE DAİMA SAHİP ÇIKACAĞI

'ATATÜRK'Ü EBEDİ İSTİRAHATGAHINDA ANDIK'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 85'inci yılında saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Anıtkabir’de gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde katılarak yüzüncü yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhında andık.' dedi.

Haberin Devamı
'TÜRKİYE CUMHURİYETİ, EĞİTİMLE BÜYÜYEN NESİLLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR'

BAKAN IŞIKHAN: RAHMETLE YAD EDİYORUM

BAKAN BAYRAKTAR'DAN ANMA PAYLAŞIMI

BAKAN BAK: SAYGIYLA YAD EDİYORUZ

BAKAN KACIR: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ HEDEFLERİMİZE MUHAKKAK ULAŞACAĞIZ

BAKAN YUMAKLI: KURDUĞUN CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: MİLLETİMİZİN VAROLMA MÜCADELESİNE ÖNDERLİK ETTİ

BAKAN BOLAT'TAN ANMA MESAJI

BAKAN URALOĞLU: İSTİKLALE VE İSTİKBALE OLAN AŞKINI MİLLETÇE ÖRNEK ALIYORUZ

 

DİYANET'TEN '10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ' MESAJI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85'inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajda, "Kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne eriştiğimiz Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85'inci yılında saygı ve minnetle yad ediyoruz. Büyük fedakarlıklarla bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve değerlerimizi güçlendirerek geleceğe taşımayı, kahraman ecdadımıza ve şanlı tarihimize karşı vefa borcu olarak görüyoruz. Onurlu bir mazinin evlatları olarak bugün bizlere düşen, medeniyet değerlerimizi ihya etmek; devletimizin bekası ve milletimizin refahı için var gücümüzle çalışarak ecdadımızın tertemiz mirasını yarınlara taşımaktır" denildi.