Gündem İsrail vahşeti dünyayı ayağa kaldırdı! Türkiye ve dünyadan tepki yağıyor

İsrail vahşeti dünyayı ayağa kaldırdı! Türkiye ve dünyadan tepki yağıyor

17.10.2023 - 21:50 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan El-Mamedani Hastanesi'ni vurdu. Saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırıya Türkiye ve dünyadan tepki yağdı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hastane saldırısına tepkiler peş peşe geliyor. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre hastaneye düzenlenen saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti.

MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

MECLİS'TEN ORTAK BİLDİRİ

TBMM Genel Kurulu'nda, 6 siyasi parti ortak bildiri yayımlayarak, İsrail'in Gazze'de ki hastaneyi bombalamasına tepki gösterdi. Meclis ortak bildirisinde yaşanan vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarına çağrıda bulunuldu.


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Haberin Devamı
EMİNE ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ


MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER

Haberin Devamı
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR

 

 

Haberin Devamı
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI PROF. DR. VEDAT IŞIKHAN 


TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI

Haberin Devamı
SAVUNMA VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı
KANADA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, Al Ahli Arab Hastanesi’ne yönelik saldırının "korkunç ve kesinlikle kabul edilemez" olduğunu vurgulayarak, “Gazze'den gelen haberler korkunç ve kesinlikle kabul edilemez. Bu konuda ve her durumda uluslararası hukuka saygı duyulması gerekiyor. Savaşlarla ilgili kurallar vardır ve hastaneyi vurmak kabul edilemez” dedi.

MISIR

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Mısır, İsrail'in Gazze'deki El Ahli Arap Hastanesi'ni bombalamasını en güçlü şekilde kınıyor” ifadeleri kullanılarak, “İsrail'i, bölge halkına yönelik toplu cezalandırma politikalarına derhal son vermeye çağırıyoruz” denildi. Uluslararası müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, “Mısır, başta nüfuz sahibi ülkeler olmak üzere dünyanın tüm ülkelerine bu ihlalleri durdurmak için müdahalede bulunmaya ve bunları açıkça kınamaya çağırıyor” denildi.

İsrail’in Refah Sınır Kapısı’na yönelik saldırılarını durdurması çağrısında bulunulan açıklamada, Gazze Şeridi'ne insani yardımın mümkün olan en kısa sürede ulaştırılması talep edildi.

KATAR

Katar, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasını kınayarak, saldırıyı "vahşice bir katliam ve uluslararası hukukun ihlali" olarak nitelendirdi

PAKİSTAN

Pakistan, İsrail'i şiddetle kınayarak, sivillerin bulunduğu bir hastaneye saldırmanın "insanlık dışı ve savunulamaz olduğunu" bildirdi.

BM GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Yüzlerce insan öldürüldü. Gazze zor durumda. Sağlık, su ve hijyen sistemleri çöküyor. İnsanların onurları ellerinden alınıyor.

 

 

 

UNİCEF

UNICEF, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, acil ateşkes çağrısında bulundu.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

ANGLİKAN KİLİSESİ

Anglikan Kilisesi Lideri Başpiskopos Welby: Bu, masum canların şok edici ve feci bir kaybıdır. Hastaneyi, Anglikan Kilisesi yönetiyordu.

RUSYA

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Gazze Şeridi'nde bir hastaneye yapılan korkunç saldırı açıkça savaş suçudur.

 

 

 

BAYKAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK BAYRAKTAR

Yazarlar