Gündem Lojmandan karşılık verirken şehit düştü

Lojmandan karşılık verirken şehit düştü

04.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Beytüşebap ilçesinde önceki gece PKK’lı teröristlerin Jandarma Komutanlığı’na düzenlediği saldırıda Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir (32) şehit oldu.

Lojmandan karşılık  verirken şehit düştü

Demir’in saldırı sırasında Jandarma Komutanlığı’nın lojmanlarındaki evinde olduğu, açılan ilk ateşle eşi Zühal ile 3 yaşındaki oğlunu banyoya sakladıktan sonra pencereden karşılık verdiği, bu sırada şehit olduğu öğrenildi. Demir’in, 2 yıldır görev yaptığı Şırnak’tan Adana’ya tayin olduğu ve 19 gün sonra ilişiğini keseceği kaydedildi.
Fanilasını kokladı
Şırnak’ta dün düzenlenen törenin ardından Adana’ya getirilen Demir’in cenazesi, önce baba evine götürüldü. Bağlar Polis Merkezi Amirliği’nde görevli ağabeyi Murat Demir ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli kardeşi Yunus Emre, cenaze aracındaki tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze aracı ile birlikte camiye gelen Anne Hayriye Demir de oğlunun tabutuna sarılı bayrağı okşayarak öptü. Oğlunun şehitlik makamına ulaştığını söyleyen Hayriye Demir, “Merteben mübarek olsun kuzum. Hakkını helal et yavrum” diyerek gözyaşı döktü. Hayriye Demir, tören boyunca elinde tuttuğu oğluna ait fanilayı kokladı.
Tören mangasının omuzlarında taşınan eşinin tabutunu asker selamı ile karşılayan Zühal Demir, “Benim eşim kahramanca şehit oldu. Ben şehit eşiyim, ben güçlüyüm. Ağladığımı görmesin, ben onun şehit olduğuna değil, bir daha göremeyeceğime ağlıyorum” diye seslendi. Demir, Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.