Gündem Lüks otelde skandal olay! Aileye 2045 yılına kadar bedava tatil

Lüks otelde skandal olay! Aileye 2045 yılına kadar bedava tatil

15.04.2023 - 11:38 | Son Güncellenme:

Erzurum Palandöken’de 2021 yılında tatile giden aile kabusu yaşadı. Otel bahçesinde bulunan 5 metre yükseklikten aşağı düştü. Otel yönetimi şans eseri hayatta kalan küçük çocuğun ailesine özür dilemek için 2045 yılına kadar istedikleri zaman otelde tatil yapabilmeleri için hediye sertifikası verdi. Ancak ikinci senede sertifika iptal edildi. Aile özür dilemek için kendilerine verilen hediye sertifikasının iptal edilmesinin ardından otele maddi manevi tazminat davası açtı.

Lüks otelde skandal olay Aileye 2045 yılına kadar bedava tatil

Şeyma ve Anıl C. çifti 1 yaşındaki çocukları Onur C.’yi de alarak Palandöken’de bulunan lüks bir otele tatile gitti. Otelde keyifle zaman geçiren aile tatilin üçüncü günü şoku yaşadı. Olay tarihinde bir yaşında olan çiftin çocukları Onur C. otelin bahçesinde oynarken, uyarı levhası ya da tel örgü olmayan 5 metre yüksekliğindeki yerden aşağı düştü. Aşağıdaki kütüklerin üzerine düşen Onur bebek şans eseri kazayı küçük yaralanmalarla atlattı. Ancak aile olay yerinde hiçbir güvenlik önlemi olmadığını aksine uçurumun kenarında masa ve sandalye koyularak servis yapıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

“AMBULANSI BİLE ARAMADILAR”

Otel yönetimine aile adında tazminat davası açan avukat Kübra Oktay mahkemeye sunduğu dilekçede, otel yetkililerinin gerekli özeni göstermeyerek kazaya davetiye çıkardıklarını belirterek, “Olay sırasında aynı zamanda otel çalışanları da söz konusu yere intikal etmiş lakin kendileri tarafından ambulans bile aranmamıştır. Hatta çevreden yardım amaçlı gelen kişilere, ‘bir sorun yok, dağılın, uzak durun’ şeklinde beyanlarda bulunmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Otelin yanında bulunan başka bir işletme çalışanları tarafından ambulansın arandığı belirtilen dilekçede, “Şans eseri hayatta olan minik müvekkil götürülmüş olduğu hastanede gerekli tedavi ve tetkikler yapıldıktan sonra taburcu olmuştur” denildi.

Haberin Devamı

Lüks otelde skandal olay Aileye 2045 yılına kadar bedava tatil

HEDİYE VEREREK ÖZÜR DİLEDİLER

Olaydan sonra otelden ayrılmak isteyen aileye otel müdürü tarafından hediye sertifikası verildiği anlatılan dilekçede, “Söz konusu hediye sertifikası üzerinde son kullanma tarihinin 06.09.2045 tarihine kadar olduğu, hediye sertifikasının, ‘Kış sezonunda geçerli bireysel konaklama sertifikası, sezon tarihinde misafirimizin istediği herhangi bir zamanda her yıl 10 gün ücretsiz konaklama geçerlidir’ olduğu açıkça belirtilmiş ve söz konusu bu sertifikaya ilişkin olarak altına yetkili kişiler tarafında kaşe ve imza atılmıştır. Hem sulh olma hem de özür dileme mahiyetinde verilmiş olan ilgili hediye sertifikası aile tarafından alınmıştır” denildi.

“DAVAYI AÇMA ZORUNLULUĞUMUZ DOĞMUŞTUR”

Ancak hediye sertifikasını ilk sene kullanan aile ikinci sene de kullanmak istediklerinde otel yönetimi tarafından sertifikanın geçersiz olduğunu ve kullanamayacakları bilgisini aldı. Söz konusu sertifikanın aile tarafından istenmediği belirtilen dilekçede, “Hem müvekkil Onur C.’nin yaşamış oldukları hem de ailenin yaşamış olduğu durumlardan dolayı maddi ve manevi olarak tazminat talep etmekle birlikte söz konusu davayı açma zorunluluğumuz doğmuştur” denildi.