Gündem Mahkeme kararını açıkladı! ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’a ilk ceza

Mahkeme kararını açıkladı! ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’a ilk ceza

13.04.2023 - 12:19 | Son Güncellenme:

Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında açılan, “bankacılık kanununa muhalefet” suçundan yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme kararını açıkladı ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’a ilk ceza

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Mehmet Aydın ayrıca hakkında devam eden, “bankacılık kanununa muhalefet” suçundan da tutuklanmıştı. Mehmet Aydın’ın bugün, “bankacılık kanununa muhalefet” suçundan yargılanmasına devam edildi. İstanbul 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın katılmadı.

"BANKA FAALİYETİ YOKTUR"

Sanıkları avukatlarının temsil ettiği duruşmada son savunmasını yapan sanık avukatı, bankayı çağrıştıracak hiçbir ibare kullanılmadığını söyleyerek, “Müvekkilim kendisine para yatıran kişilerle yapmış olduğu sözleşmelerde hiçbir zaman banka olmadığını yazılı olarak beyan etmiş ve karşılıklı olarak imzalamışlardır. Banka olduğunu düşündürecek hiçbir eylem ve işlemi yoktur. Bütün faaliyetleri üretime yöneliktir. Müvekkil hiçbir zaman banka faaliyeti yapmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ı, “bankacılık kanuna muhalefet” suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 10 bin lira para cezasına çarptırdı.