Gündem Makarna salatası nasıl yapılır? Sevilme nedenleri nelerdir?

Makarna salatası nasıl yapılır? Sevilme nedenleri nelerdir?

11.04.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

Makarna salatası, misafir günlerinin kuşkusuz kurtarıcıları arasındadır. Misafir günlerinde ne pişirsem sorusuna cevap bulunamadığı zamanlarda salata çeşitleri arasında ilk sıralarda yerini alır. Evdeki malzemelere göre çeşitleri fazla olup, yapımı kolay lezzetli mezeler arasındadır.

Makarna salatası nasıl yapılır Sevilme nedenleri nelerdir

Makarna salatası, küçük büyük herkesin severek yediği, lezzetli yiyeceklerden biridir. Makarna salatasını, farklı soslar ve farklı malzemeler kullanarak değişik şekillerde pişirmek mümkündür. Yoğurtlu, mantar soslu, közlenmiş patlıcanlı, tavuklu, sebzeli, ton balıklı makarna salatası başlıca bilinenler olmak üzere, damak tadına ve evdeki malzemelere göre istenilen çeşitte yapılabilmektedir. Ayrıca çalışanlar ve öğrenciler için evde yapabilecekleri pratik yemeklerin arasında yer almaktadır. Hem ana yemek olarak hem de yemeklerin yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak kullanabilirsiniz.

Makarna salatası yapımı

İlk olarak makarnayı haşlayacağınız tencerenin içine bol miktarda su koyarak kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz atıp, makarnayı içine koyarak haşlamaya başlayın. Aynı zamanda makarnanın yapışmasını önlemek için, suya 1 yemek kaşığı sıvı yağda ilave edin. Arada bir karıştırarak, makarnanın haşlanmasını bekleyin ancak makarnayla salata hazırlayacağımız için fazla yumuşak olmamasına özen gösterin. Haşlanan makarnayı süzerek soğuk sudan geçirin, böylelikle makarnanın haşlanmasına son vermiş olursunuz. Makarna kenarda soğurken diğer malzemelerini hazırlayalım. Derin bir kâsenin içinde yoğurt ve mayonezi iyice karıştırın ve içerisine tuz ilave edin. İsterseniz yoğurda sarımsak ilavesi de yapabilirsiniz. Daha sonrasında havuçları rendeleyip yoğurtlu karışıma ilave edin ve konserve bezelye ve mısırların ilavesini yapın. Ardından kornişon salatalıkları, salatalıkları ve sivri biberleri ince ince doğrayarak malzemelerle karıştırın. Maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayarak ilave edebilirsiniz. Bu sırada soğumuş olan makarnanın içine zeytinyağı dökerek karıştırın. Diğer malzemelerle makarnayı buluşturup iyice karıştırın. Böylelikle makarna salatanız artık hazır. Ancak buzdolabında en az bir saat dinlendirmeniz gerekmektedir. Dilerseniz en son üstünü pul biber ve maydanozla süsleyerek servise hazır hâle getirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Makarna salatasının sevilme nedenleri:

Makarna salatası davetsiz misafirler için hazırlanabilecek en kolay yemeklerdendir.
Misafirler tarafından kesin beğenilecek gözüyle bakılmakta olan kolay bir yemektir.
Evde olan malzemelere göre farklı çeşitleri yapılabilmektedir.
Hafif ve tok tutucu olmakla birlikte, damak zevkine göre şekillendirilebilmektedir.
Makarna yapımı kolay, fiyatı uygun, zaman yönünden ise kısa sürede yapılabilen bir yemektir.