Gündem Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti

Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti

27.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mal beyanında yer almayan Emirgan’daki 50 milyon dolar, yaklaşık 1.5 milyar lira değerindeki üç villanın şirketine ait olduğunu kabul etti.

Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti

HABER MERKEZİ - Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum önceki gün katıldığı CNN Türk yayınında İmamoğlu’ndan, villaların mal beyanında saklandığı yönündeki iddialara açıklık getirmesini istemişti. İstanbul Emirgan’da yer alan üç villanın, Ekrem İmamoğlu’nun şirketi olan İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olduğu Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş. adına alındığı, bu şirketin “paravan” olduğu iddia edildi. İddiaya göre Güllüce Tarımcılık’ta tek yetkili, para sayma soruşturmasında da ismi geçen Tuncay Yılmaz. Güllüce Tarımcılık, 2021 yılında Akvaryum AVM’nin sahibi Ali Nuhoğlu tarafından kuruldu. Şirket kurulduktan bir hafta sonra söz konusu villaları satın aldı. Nuhoğlu, yerel seçimlere 23 gün kala Ekrem İmamoğlu’nun mal beyanını açıkladığı 7 Mart tarihinde şirketi, üzerindeki taşınmazlarla birlikte İmamoğlu İnşaat’a devretti. İddiaya göre böylece villaların mal beyanına girmesinin önüne geçildi. İmamoğlu’nun, mal beyanında, sahibi olduğu şirketlere ve Güllüce Tarımcılık’a yer vermeyerek villaları sakladığı öne sürülüyor. İmamoğlu, önceki akşam bir televizyon programında iddialara yanıt verdi. “Paravan şirket dedikleri İmamoğlu İnşaat” diyen İmamoğlu “Değerine şuna buna girmeyeceğim ben. O abartılara, şunlara bunlara hani... İmamoğlu İnşaat ticaret yapar, alır satar. Şirket faaliyetleri olan, şirketlerinde hissesi olan bir insanım. Bizim malımız mülkümüz ayan beyan vardır. Oradaki mülkümüz vesairemiz de İmamoğlu İnşaat’ın üzerinedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İmamoğlu, “Şirketin kamu ile işi olmaz, usulsüz işi olmaz. Kişisel mal varlığımın dışında gerek olmadan, eşimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda şirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok” diye konuştu.

Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti

Emirgan’da bulunan villaların değerinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğu öne sürüldü. - İhsan Sercan Özkurnazlı

Kurum: Niye saklıyorsun?

Cumhur İttifakı’nın iBB adayı Kurum dün Sultangazi’de yaptığı konuşmada ise İmamoğlu’na villalarla ilgili iddiaları bir kez daha hatırlatarak “Mal beyanından sonra 1,5 milyar TL’lik malı ortaya çıktı. Sen malını İstanbul’dan niye saklıyorsun? Mal beyanında niye vermiyorsun? Biz afetlerde milletimize villa konforunda evler yaparken rakibimiz kendisine villa yapmakla meşgulmüş” dedi.

Haberin Devamı

Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar’daydı.

 

Yazarlar