Gündem ‘Mal varlıklarına el konulsun’ talebi

‘Mal varlıklarına el konulsun’ talebi

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hrant Dink cinayeti davasında savcı, dosyası ayrılan Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün de aralarında olduğu 13 sanık hakkında kaçak sayılmalarını ve mal varlıklarına el konulmasını talep etti. Mahkeme, önümüzdeki celse değerlendirilip karar verilmesine hükmetti.

‘Mal varlıklarına el konulsun’ talebi

ELİF ALTIN İstanbul - ‘Kaçak sayılsın’ dedi

Haberin Devamı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi 6’sı tutuklu 13’ü firari 76 sanığın yargılandığı davada 26 Mart 2021 tarihinde kararını açıklamış, mahkeme kararında firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. 13 sanık yönünden ayrılıp başka bir dosya üzerinden yürütülen yargılamanın yapılmasına dün devam edildi. Duruşmada görüşü sorulan savcı 13 sanığın CMK 257/1 maddesinde belirtilen “Haklarındaki soruşturmanın veya kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt içinde saklanan veya yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından kendisine ulaşılamayan kişiye kaçak denir” ibaresiyle tanımlanan kaçak tanımına uyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Savcı sanıkların kaçaklıklarına hükmedilmesine ve mal varlığına el koyma kararı verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının önümüzdeki celse beyanda bulunmasını ve savcılık makamının talebine önümüzdeki celse karar verilmesine hükmetti.

Yazarlar