Gündem Malatya ve Gaziantep'te PKK operasyonu! 3 kişi tuklandı

Malatya ve Gaziantep'te PKK operasyonu! 3 kişi tuklandı

16.12.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik jandarma operasyonunda, gözaltına alınan 6 şüpheliden, 2'si tutuklandı. Gaziantep’teki PKK/YPG operasyonunda ise gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Malatya ve Gaziantepte PKK operasyonu 3 kişi tuklandı

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, terör örgütü PKK/YPG ile bağlantısı tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda terör örgütü ile bağlantısı belirlenen 6 şüpheli, operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si hakimlikçe tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla, 1'i ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Malatya ve Gaziantepte PKK operasyonu 3 kişi tuklandı

 GAZİANTEP'TE 1 TUTUKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/YPG terör örgütüne yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, tespit ettiği 3 şüpheliyi adreslerine düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.A., nöbetçi hakimlik tarafından 'terör örgütü üyesi olma' suçundan tutuklandı, B.A. ve F.H. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.