Gündem Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem: ‘Yaşanan deprem fırtınası’

Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem: ‘Yaşanan deprem fırtınası’

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Malatya’da dün sabah saat 08.35’te merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 7 km derinliğinde meydana geldiğini açıkladığı sarsıntı, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluğa yol açmayan deprem paniğe neden oldu. Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4.8, Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise 4.7 olarak açıkladı. 

Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem: ‘Yaşanan deprem fırtınası’

10 Ağustos’ta merkez üssü yine Yeşilyurt ilçesi olan 5.3’lük depremle sarsılan Malatya’da, 12 Ağustos’ta 4.8, 4.5 ve 4.2 büyüklüğünde 3 sarsıntı daha meydana gelmişti. Habertürk’e konuşan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgede büyük bir deprem beklemediklerinin söyledi. Yaşanan aktivitenin “Deprem Fırtınası” olarak değerlendiren Tüysüz, “Fırtınayı oluşturan depremlerin büyüklüğü nadiren 6 civarlarına ulaşır” dedi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da 6 şubat depremlerinin ardından bu büyüklükte depremlerin yaşanmasının normal olduğunu belirtti. Hasarlı yapılara girilmemesi uyarısında bulunan Ersoy, “Enkazlar tamamen kalkmadan o bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖRÜR: BU FAYI ARTIK GÖRÜYORUM

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından yaptığı bir harita paylaşarak “Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Yeşilyurt- İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı” dedi.