Gündem Maliye Bakanlığı’ndan E-bordro hizmeti!

Maliye Bakanlığı’ndan E-bordro hizmeti!

07.08.2016 - 11:09 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması yoğun ilgi görüyor. Devlet kurumlarında görev alan kamu personelleri internetteki Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile maaş bordrolarını daha kolay şekilde görüntüleyebiliyor. Üstelik maaş bordrosuna ilişin ayrıntılı açıklamalara internette e-Devlet sistemindeki uygulama ekranından da kullanılabiliyor.

Maliye Bakanlığı’ndan E-bordro hizmeti

Türkiye’de devlet hizmetlerinde internet etkisi fazlasıyla görülmeye başlandı. Özellikle de elektronik ortam üzerinde vatandaşın hizmetine sunulan dijital hizmet uygulaması ile vatandaşların kamu işlemlerini daha kolay şekilde gerçekleştirebilme fırsatı sunuluyor. Vatandaşlarda artık hızla gelişen mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde bulunduğu her yerden kolaylıklar internete erişim sağlayarak, güncel kamu işlemlerini tamamlayabilme şansına sahip oluyor. İnternet üzerinde vatandaşın hizmetine sunulan en yeni uygulamalardan birisi olmasına karşın Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli dijital hizmet uygulaması vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması ile birlikte artık çalışanların her ay aldıkları maaşlarına yönelik olarak hazırlanan e-bordro sorgulama uygulaması ile birlikte daha modern ve daha teknolojik bir hizmet yapısına geçiş tamamlandı. Şimdilerde internet ortamı üzerinde vatandaşın hizmetine sunulmakta olan Maliye Bakanlığı’nın bu dijital hizmet uygulaması vatandaşlar tarafından da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Günümüz modern teknolojileri sayesinde internete oldukça pratik bir şekilde sağlanabiliyor olması elektronik ortam üzerinde oldukça geniş kapsamda dijital kamu hizmet çeşitliliğinin oluşmasına neden oluyor. Bu aşamada Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama hizmeti uygulaması vatandaşların maaş bordrosu belgesini kolaylıkla alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Böylelikle kamu personellerinin devlet işlemlerinden bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda gereksinim duyabildikleri maaş bordrosu bilgisine kolayca ulaşabilmesi mümkün oluyor.

Günün her saatinde internet erişimi olan her noktadan yaşamın pek çok alanında gereksinim duyulabilen maaş bordrosunu yıl ve ay bilgisini seçerek öğrenebilme şansı bulunuyor. Ancak kamu personellerinin internet üzerinde yer alan e-bordro uygulamasını kullanabilmeleri için kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanması gereğince öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama yapmaları gerekiyor. Kamu personelleri, internet erişimi sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından kendisinin hizmetine sunulmuş olan online e-bordro uygulamasını kullanabiliyor.

Sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veren Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama isimli uygulaması yoğun olarak kullanılıyor. İnternet üzerinde vatandaşın hizmetine doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Kamu personellerinin sanal platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’ ve ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ gibi 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu şekilde giriş yapan kamu personelleri Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler sayfasında yer alan e-bordro hizmeti ekranından istenen yıl/ay dönemine ait olan maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebiliyor.