Gündem Mansur Yavaş adaylığını ilan etti! 'Herkesin belediye başkanı olarak devam etmek istiyorum'

Mansur Yavaş adaylığını ilan etti! 'Herkesin belediye başkanı olarak devam etmek istiyorum'

30.08.2023 - 21:52 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos kutlamalarında yaptığı konuşmasında "Herkesin belediye başkanı olarak devam etmek istiyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde yaptığı konuşmada "Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim dedi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ MANSUR YAVAŞ'I DESTEKLER Mİ?

CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına konuk olan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi "CHP ile bir işbirliği yapacaklarsa, Mansur Yavaş'ın adaylığını ön şart olarak sunar İYİ Parti. Çünkü Mansur Yavaş'ı biliyorsunuz geçen seçimde İYİ Parti'den aday göstermek istemişti. Meral Akşener genel başkan seçildikten sonra Mansur Yavaş'la görüştü. O nedenle Mansur Yavaş aday olursa Ankara'da muhalefetin kazanabileceğini düşünüyorlar. Örneğin Mansur Yavaş değilde,  klasik CHP kadrolarından bir aday çıkarırlarsa İYİ Parti ona destek vermeyebilir ama Mansur Yavaş olursa destekyebilir." ifadelerini kullandı.

'MANSUR YAVAŞ BU AÇIKLAMASIYLA KEMAL BEY'İN ELİNİ DE RAHATLATDI'

Haberin Devamı

Hürriyet gazetsi yazarı Abdülkadir Selvi, Meral Akşener'in "Biz size cumhurbaşkanı olun dedik Mansur Yavaş'a, o olmadı bizi reddetti. Yürekli davranmadı orada" ifadeleriyle ilgili "Doğrusu ben onu bir sitem olarak gördüm. Çünkü ondan sonra hem İmamoğlu hem de Yavaş için Meral Akşener daha özenli bi ifade kullandı. Bir sitem etti doğrusu. Geçen seçimde böyle bir sorun vardı. Meral Hanım, İYİ Parti'den aday olmadığı için biraz Mansur Yavaş'a mesafeliydi. Ama daha sonra aralarındaki ilişki gelişti. Şu anda ben Mansur Yavaş'ın adaylığını  İYİ Parti'nin desteklemenin ön şart olarak sunacağını düşünüyorum. Meral Akşener'in özel kalem müdürü Yüksel Bey ya da İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediyesinde grup başkanı Adnan Bey, ikiside Mansur Yavaş'la arası çok iyi. İYİ Parti'nin de güçlü milletvekilleri. Yani öyle bir geçişgenlikte söz konusu. Kemal Bey'in de ben bu açıklamadan memnun olduğunu ve rahatladığını düşünüyorum. Çünkü Kemal Bey, Mansur Bey'inde, Ekrem Bey'inde aday olamsını istiyor. Onlarla kazanılabileceğini düşünüyor. Bir de bu süreç uzarsa başka isimler çıkar, parti içerisinde farklı tartışmalar gündeme gelebilirdi. Mansur Yavaş bu açıklamasıyla Kemal Bey'in elini de rahatlatdı. Böylece başka isimlerin ön plana çıkmasını da engellemiş oldu." dedi.