Gündem MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU kalktı mı, ne zaman kalkacak? Maske zorunluluğunda son durum ne?

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU kalktı mı, ne zaman kalkacak? Maske zorunluluğunda son durum ne?

01.03.2022 - 16:32 | Son Güncellenme:

Maske takma zorunluluğu ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Birçok ülkede kaldırılan maske zorunluluğunun ardından Türkiye'de de maske zorunluluğu kalkacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske zorunluluğu ile ilgili değerlendirmelerin Bilim Kurulu Toplantısında ele alınacağına işaret etti.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU kalktı mı, ne zaman kalkacak Maske zorunluluğunda son durum ne

Maske zorunluluğu kalktı mı, ne zaman kalkacak? Maskeler kalkıyor mu? Aşılama ve koronavirüs salgınının seyrinde yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte maske zorunluluğunun kalkması da gündeme geliyor. Peki maske zorunluluğu ile ilgili son gelişmeler ne?

Haberin Devamı

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Bakan Koca son Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada bu haftayı işaret etmişti.

Bakan Koca, bazı Avrupa ülkelerinde koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin de "Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz. Toplantıya maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak" diye konuştu.

Bakan Koca, ayrıca koronavirüsle mücadelede yeni ilaca başladıklarını belirterek, "Yerlileştirdiğimiz Molnupiravir’i piyasaya dağıttık. Yaklaşık 700 dolar olan ilacı, 70'te 1 maliyete indirerek piyasaya verdik. Dünyada yaygın kullanılan ilacı hızla yerlileştirip piyasaya vermiş olduk. Biz genelde 65 üstü olanlara bu ilacı veriyoruz" dedi.

Yazarlar