Gündem MasterChef’ler ‘sıfır atık mutfağı’ kuracak

MasterChef’ler ‘sıfır atık mutfağı’ kuracak

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ev sahipliğinde 23 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde “3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni” gerçekleşecek.

MasterChef’ler ‘sıfır atık mutfağı’ kuracak

MELTEM GÜNEŞ Ankara - Bu yıl, “İklim ve Gençlik” temasıyla yapılacak zirvede, MasterChef programının 3 şefi “sıfır atık mutfağı” kuracak. Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık projesi 5 yılı geride bıraktı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Sıfır Atık hareketinin pek çok ülkenin sahiplendiği bir küresel çevre hareketine dönüştüğünü ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan kararla; bundan sonra her yıl 30 Mart’ın “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak tüm dünyada kutlanacağını anımsattı. Kurum, Sıfır Atık Zirvesi’nin ise bu yıl 23 Aralık’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini duyurarak, “3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’ni bu yıl ‘İklim ve Gençlik’ temasıyla yapacağız. Sıfır Atık hareketimizin yaygınlaştırılması için emek vermiş, gönül vermiş doğaseverlerimize ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Neler olacak?

Sıfır atıksız gerçekleştirilecek zirvede MasterChef programının 3 şefi de sıfır atık mutfağı kuracaklar. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, akademisyen, yazar, sanatçı, sporcu, medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gençleri bir araya getirecek zirve, Deniz Sağdıç’ın sadece atıklardan yaptığı eserlerden oluşan “Sıfır Noktası” sergisi açılışıyla başlayacak. “İklim İçin Gençlik Hareketi” paneli, “Ortak Evimiz Dünya” söyleşisinin gerçekleşeceği zirvede, “Yıl 2053 Atıksız Bir Dünya” içeriğiyle de bir müzikal sergilenecek.