Gündem ‘Mavi Lagün’ zirvede! İlgiliz Daily Mail 1. sırada gösterdi

‘Mavi Lagün’ zirvede! İlgiliz Daily Mail 1. sırada gösterdi

13.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en güzel plajlarıyla ilgili uluslararası bir değerlendirmede, Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz’deki Mavi Lagün, berrak denizi ve altın kumuyla ilk sırada yer aldı.

‘Mavi Lagün’ zirvede İlgiliz Daily Mail 1. sırada gösterdi

Yaz yaklaşırken “turistik cennetler”le ilgili puanlamalar artıyor. İngiltere’nin önde gelen popüler gazetesi “Daily Mail” uluslararası seyahat uzmanlarına ve sektördeki kişilere “Dünyanın en güzel plajları”nı sordu. Türkiye’den listeye “Mavi Lagün” girdi. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz’deki Mavi Lagün plajı, değerlendirmenin birinci sırasında yer aldı.

Haberin Devamı

‘Her güzellik var’

Jet2.com ve Jet2holidays’in CEO’su Steve Heapy, Mavi Lagün için “Bu plajı harika yapan her şey çok özeldir. Kimisi kumu, kimisi denizi, kimisi ise huzur için burayı tercih eder” dedi. Steve Heapy, “Denizin, kumun yanı sıra otantik bir dinlenme arayışı içindeyseniz de Mavi Lagün tam size göre” diye konuştu. Mavi Lagün için ”yourvilla” adlı blogda da şu değerlendirme yer alıyor: “Kristal berraklığındaki denizi ve altın kumuyla eşsiz bir plaj olan Ölüdeniz’in güney ucundaki Mavi Lagün, turkuaz suları ve doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir köşe. Mavi Lagün, Ölüdeniz Tabiat Parkı’nda yer aldığından doğal güzellikleri de korunuyor. Ölüdeniz Plajı ve Mavi Lagün, su sporları ve açık hava etkinlikleri için de mükemmel bir ortam sunuyor. Bölgedeki 1960 metre yüksekliğindeki Babadağ da dünyaca ünlü bir yamaç paraşütü merkezi.”

Haberin Devamı

Turkuaz sular, altın kumlar

“Dünyanın en iyi plajları” değerlendirmesinde Mavi Lagün dışında şu plajlar da yer alıyor: Malezya’daki Datai Plajı, soğuk dalışlar için İrlanda’daki Youghal sahili, Güney Afrika’daki Walker Bay Plajı, İngiltere’deki Harlyn Körfezi, Portekiz’deki Carvalhal Plajı, Mayorka’daki Son Bunyola, Barbados’taki Folkestone, Hint Okyanusu’ndaki Radhanagar, Kenya’daki Shela, Myanmar’daki Ngapali Plajı, İskoçya’daki Coldingham Körfezi, Maldivler’deki Landaa Giraavaru ve Maadhoo, Saint Vincent ve Grenadinler’deki Prenses Margaret Plajı, Avustralya’daki Hyams ve Johanna plajları, Jamaika’daki Frenchman’s Cove, Nikaragua’daki Playa Arenas Blancas, Minorka’daki Cala Macarelleta Plajı.