Gündem ‘Maviye Güç Katıyoruz’

‘Maviye Güç Katıyoruz’

03.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında başlayan Akdeniz’in en büyük yelken festivali American Hospital The Bodrum Cup için geri sayım başladı.

‘Maviye Güç Katıyoruz’

Çağdaş Holding sponsorluğunda, 15 -22 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin 34’üncü yıl teması “Maviye Güç Katıyoruz” olarak belirlendi. Etkinlikler kapsamında mavi ekonomiye işaret edilerek sürdürülebilirlik odağında paylaşımlar gerçekleştirilecek. Bu yıl da mücadele dolu yarışlarla geçecek olan festival kapsamında düzenlenecek birçok etkinlik de katılımcıları ve ziyaretçileri bir araya getirecek.

Haberin Devamı

1989’dan beri düzenlenen etkinlikte bu yıl ilk kez Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı ise etkinlik kapsamında şampiyonayı ve Bodrum’u keşfetmek isteyen binlerce ziyaretçiye kapılarını açacak.

Yelken yarışları kapsamında belirlenen rota, Bodrum’un tarihi limanından başlayarak Çökertme, Kissebükü ve Gümüşlük’e uzanacak ve ardından Bodrum’da tamamlanacak.

‘Akdeniz’e saygı duruşu’

Etkinliğe ilişkin bilgi veren The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Organizasyon çerçevesinde Akdeniz’in sunduğu değerlere duyduğumuz saygıyı, sürdürülebilirliği ve ülkemize güç verecek olan mavi ekonomiyi ön plana çıkaracağız. Bu yıl da Bodrum’un ve Akdeniz’in tarihiyle tanınacağı özel etkinlikler ve herkesi bir araya getirecek konserler “Yılın The Bodrum Cup Zamanı”nda hem katılımcılar hem de ziyaretçilerle buluşacak” dedi.

Haberin Devamı

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise “34. yılda mavi ekonomiye; su sporlarından deniz turizmine, balıkçılıktan deniz ticaretine ithaf ettiğimiz etkinliklerimizle Akdeniz’e saygı duruşunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.