Gündem Maydanoz limon suyu nasıl yapılır?

Maydanoz limon suyu nasıl yapılır?

18.04.2018 - 15:19 | Son Güncellenme:

Maydanoz limon suyu, kış soğuklarının bitip yaz sıcaklarına geçmeye başladığımız şu günlerde vücudumuzda biriken ödemi atmak, zayıflamak ve sivilcelerden arınmak için birçok kişinin tercih ettiği bir detoks kürüdür. Bilenlerin rutinleri arasında yer alan bu kürü şimdiye kadar denemediyseniz, vakit kaybetmeden başlamanızda fayda var.

Maydanoz limon suyu nasıl yapılır

Bitkisel içerikli tarifleri ve doğal çözüm yollarını tercih edenlerin tercihi maydanoz ve limonun bir araya gelmesinden oluşan bu detoks tarifi artık klasikler arasında yerini aldı.

Metabolizma hızı arttırıcı yapıya sahip maydanoz, kanın sistemde daha rahat dolaşmasını sağlar, şekilde etkili bir yağ yakıcıdır. Limon ve maydanozun C vitamince zengin içeriği ile oldukça yararlıdır. C vitamini kırışıklıkları giderici ve yaşlanma etkilerini azaltıcı bir vitamindir, cildi güzelleştirir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan olan maydanoz, limonun salisik asit etkisi ile beraber sivilceleri kurutur ve izlerini yok eder.

Haberin Devamı

Maydanoz Limon Suyunun 3 önemli faydası;

-Sağlıklı zayıflamayı tercih edenler için: metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakıcı etkisi olan maydanoz ve limonu bir araya getiren bu tarifi belli aralıklarla yaparak sağlıkla zayıflayabilirsiniz.
- Detoks için: Maydanoz vücuttaki ödemi atmanızı sağlar ve karaciğerdeki yağlanmayı azaltmakta ve yağ oluşumunu da engellemektedir.
- Cilt için: Maydanoz suyu antioksidan özelliği ile sivilce önleyicidir. Sivilceli ve lekeli cilt tedavisinde olumlu sonuçlar vermektedir.

Maydanoz limon kürünü dilediğiniz aralıklarla uygulayabilirsiniz. Uzmanlar maydanoz kürünün en az 6 ayda bir yapılmasını önermektedir.

Maydanoz Limon Suyu Kürü Malzemeler:

-Bir demet maydanoz
-1 adet limon
-1 bardak su
Maydanoz Limon Suyu Kürü Yapılışı:
Bir adet limonu sıkın. Limon suyunu ve bir demet maydanozun üzerine ekleyip blender veya mikserden geçirin. Üzerine 1 bardak suyu ekleyip çırpma işlemini tekrarlayın. Kürünüz hazır.

Haberin Devamı

Nasıl Uygulanır:

-Hazırladığınız karışımı kahvaltıdan önce aç karnına içmeniz daha faydalıdır. İster tek kür uygulayabilir, daha etkili bir sonuç içinse 15 gün boyunca uygulayabilirsiniz.
-Cilt bakımı için ise tüm cildinize veya sadece lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Sivilce probleminiz varsa kür önce sivilcelerinizi kusturup sonra azaltacaktır.