Gündem MEB il içi atama sonuçları nasıl öğrenilir?

MEB il içi atama sonuçları nasıl öğrenilir?

31.05.2018 - 12:06 | Son Güncellenme:

MEB il içi atama nasıl öğrenilir? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen il içi atama sonuçları açıklandı mı? Öğretmenler, il içi atama sonuçlarını bekliyor. 22-25 Mayıs tarihlerinde yapılan il içi atama başvuruları, 30 Mayıs’ta açıklanmaya başladı. Peki, MEB il içi atama nasıl öğrenilir? Sisteme giriş nasıl olur?

MEB il içi atama sonuçları nasıl öğrenilir

MEB il içi atama sonuçları açıklandı mı?

Haberin Devamı

MEB il iç atama nasıl öğrenilir? Birçok öğretmen adayı heyecanla il içi atama sonuçlarını bekliyor. İl içi atama, bulunduğu merkezde 3 yıldan fazla yer alan öğretmenleri ilgilendiriyor. Görev yeri değişikliği yapmak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen il içi atamalarının başvuru sonuçlarını bekliyor.

İl içi atama başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemleri (MEBBİS) sayfası üzerinden alınıyor. Öğretmenler MEBBİS’e, kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabiliyor. Kullanıcı adları T.C. kimlik numarası olarak giriliyor. Sisteme öğretmen girişi yaptıktan sonra başvurular ve başvuru sonuçlarına ulaşılıyor.

MEBBİS tarafından düzenlenen öğretmen il içi atama başvuruları, 22-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında alındı. Birçok öğretmenin beklediği sonuçlar ise 30 Mayıs itibariyle açıklandı. Şimdi gözler İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde.

Haberin Devamı

MEB il içi atama nasıl öğrenilir?

MEB il içi atama nasıl öğrenilir? Bu, milyonlarca öğretmenin yanıt aradığı bir sorudur. MEBBİS tarafından düzenlenen başvuru ve atama işlemleri sonuçlandı. Heyecan dorukta. Peki, atama sonuçları nerede yayınlanacak?

MEB il içi atama sonuçları, görev yapılan ve bağlı bulunulan İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin internet sitelerinde duyuru olarak yayınlanacak. İl içi atama sonuçlarını öğrenmek isteyen öğretmenlerce, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin sayfası sıklıkla kontrol ediliyor. Açılacak kontenjanlar ve detaylar web sitesinde yer alıyor. 30 Mayıs itibariyle okul kontenjanı ve diğer detay bilgilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurular sekmesinden ulaşılıyor.

MEB il içi atama nasıl öğrenilir?” sorusunun yanıtı ise MEBBİS sisteminde yer alıyor. İl içi atma sonuçları, başvuru yapılan sistemden görüntüleniyor.

MEBBİS’e giriş nasıl giriş yapılır?

MEB il içi atama nasıl öğrenilir? Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemleri sayfasında yer alıyor. MEBBİS öğretmen girişi ile sayfaya giriş yapmak mümkün. Giriş için T.C. kimlik numarası ve belirlenen parola kullanılır. Parola hatırlanmıyorsa “şifremi unuttum” denilerek yeni şifre belirlenir. Sisteme giriş yapıldığında “başvurular” sekmesinden il içi atama başvurusu yapılmıştı. MEB il içi atama nasıl öğrenilir? sorusunun cevabı olan “sonuçlar” kısmı da yine burada yer alıyor. Detaylı bilgi için MEBBİS ve görev yapılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü web siteleri kontrol edilebilir.