Gündem 2020 öğretmen il içi yer değiştirme başvuru şartları | MEBBİS öğretmen girişi

2020 öğretmen il içi yer değiştirme başvuru şartları | MEBBİS öğretmen girişi

21.07.2020 - 12:39 | Son Güncellenme:

İl içi yer değiştirme başvuruları başladı. 2020 yılı öğretmenlerin il içi yer değiştirme başvuruları 20 Temmuz'da MEBBİS aracılığıyla yapılıyor. Peki, il içi yer değiştirme için son başvuru tarihi ne? Öğretmen atamaları ne zaman gerçekleşecek? İşte Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyurunun detayları.

2020 öğretmen il içi yer değiştirme başvuru şartları | MEBBİS öğretmen girişi

2020 İl içi yer değiştirme başvuruları başladı. Elektronik ortamda yapılan başvurular için gerekli şartlar listelendi. Peki, MEBBİS yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU ŞARTLARI

*Adaylığı kaldırılmış olmak,

*31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini
tamamlamış olmak,

*652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2 nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini
tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 27 Temmuz 2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Haberin Devamı

İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRETMEN İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU VE ATAMA TAKVİMİ

 

2020 öğretmen il içi yer değiştirme başvuru şartları | MEBBİS öğretmen girişi