Gündem Meclis Akbelen için olağanüstü toplandı

Meclis Akbelen için olağanüstü toplandı

09.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, CHP, SP, DEVA ve DP’li milletvekillerinin talebi doğrultusunda dün olağanüstü toplandı. Yeterli sayıda milletvekili ile Genel Kurul’un açılmasını sağlayan muhalefetin, Akbelen’deki gelişmelerle ilgili genel görüşme talebi ve ardından TBMM’nin tatile girmeyip çalışmya devam etmesi yönündeki önergeler ise iktidar kanadınca kabul edilmedi. Genel Kurul 1 Ekim’e kadar yeniden tatile girdi.  

Meclis Akbelen için olağanüstü toplandı

ANKARA Milliyet  - TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın yönettiği Genel Kurul’da ilk olarak yoklama yapıldı. Olağanüstü toplantı çağrısına imza vermeyen İYİ Parti Grubu, Genel Başkan Meral Akşener’in talimatıyla yoklamada hazır bulundu. Yoklamada salona gelmeyen AK Parti ve MHP’liler, toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekilinin bulunduğunun açıklanmasının ardından Genel Kurul’a girdi. Çoğunluğu İkizköy, Karacahisar ve Çamköy mahalle sakinlerinden olan eylemci köylülerin temsilcilerinin de takip ettiği Genel Kurul’da, genel görüşme önergesi üzerine siyasi parti gruplarına söz verildi.  

Haberin Devamı

Önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, süreçteki yürütmeyi durdurma kararının bozulduğunu belirtti. Dönmez, bölgedeki eylemcilerin üzerinde yakalanan ruhsatsız silahlar ve sahte kimlikler olduğunu belirterek “Marjinal demeyeceğiz de kriminal demeyeceğiz de ne diyeceğiz?” diye sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer ise iklim kriziyle mücadelede en önemli aracın ormanlar olduğunu belirterek, “Dünya kömürden vazgeçiyor ama AK Parti iktidarı birkaç yıllık kömür için ormanlardan vazgeçiyor. Ağaçlar kesildi, dur demezsek devasa bir maden çukuru açılacak, geri dönüşü olmayacak. Sayıştay raporları var, maden sahaları rehabilite edilmiyor” dedi.  İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun “2021’deki büyük orman yangınlarında kaybettiğimiz binlerce ağacın ardından böyle bir ağaç kesimi yapılmasının hiçbir anlamı yoktur” diyerek olayları iktidarın belirli kesimlerin kar elde etmesine yönelik çabasının devamı olduğunu savundu. 

Haberin Devamı

Bahçeli katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli de görüşmelerde hazır bulundu. Bahçeli, “Türkiye’nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilirler. 1 Ekim’e kadar her toplantıda buradayız” dedi. 15 Temmuz’da tatile giren TBMM, CHP’nin talebiyle 25 Temmuz’da da zam gündemiyle olağanüstü toplanmıştı.