Gündem Meclis aritmetiği değişti! Dört vekil başkan oldu

Meclis aritmetiği değişti! Dört vekil başkan oldu

01.04.2024 - 05:39 | Son Güncellenme:

Seçimde 26 milletvekili, partileri tarafından belediye başkan adayı gösterildi. AK Parti, İstanbul’da Murat Kurum, Eskişehir’de Nebi Hatipoğlu, Aydın’da Mustafa Savaş, İzmir Konak’ta Ceyda Bölünmez Çankırı ile yarışa girdi ancak dört isim de seçilemedi.

Meclis aritmetiği değişti Dört vekil başkan oldu

CHP’nin belediye başkanlığı için yarışan beş milletvekillinden dördü başarılı oldu. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal Afyonkarahisar’da, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyaman’da, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Kırıkkale’de, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kastamonu’da aday olup seçimden galip çıkarken Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise seçimi kaybetti.

Haberin Devamı

İYİ Parti yedi milletvekilini aday yapmıştı. İstanbul’da Buğra Kavuncu, İzmir’de Ümit Özlale, Adana’da Ayyüce Türkeş Taş, Bursa’da Selçuk Türkoğlu, Balıkesir’de Turhan Çömez, Muğla’da Metin Ergun ve Denizli’de Yasin Öztürk ile sonuç alamadı. Saadet ve Gelecek Partisi milletvekillerinden oluşan Saadet Partisi Grubu’ndan beş vekil aday olmuştu. Bu vekiller de seçimde ipi göğüsleyemedi. DEM, DEVA ve TİP bir, HÜDA PAR ise iki milletvekili ile seçim yarışına katıldı. Ancak bu isimler de galip gelemedi.

EN GENÇ VE EN YAŞLI

Seçimde Türkiye Komünist Partisi adına Aydın’da seçime giren 21 yaşındaki Rojda Dolgun en genç, Konya’dan bağımsız aday olan 85 yaşındaki Selahattin Cizrelioğlu da en yaşlı adaydı. Her iki isim de seçilmeyi başaramadı. DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 81 yaşındaki Ahmet Türk seçilen en yaşlı belediye başkanı oldu. 30 yaşında olan Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Tamer Mandalinci de en genç belediye başkanı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı