Gündem Meclis çalışmalarına bir hafta ara

Meclis çalışmalarına bir hafta ara

07.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Meclisimizin bu haftaki sadece Genel Kurul çalışmalarını önümüzdeki salı gününden itibaren devam etmek üzere erteleme kararı aldık” dedi.

Meclis çalışmalarına bir hafta ara

Dün öğle saatlerinde Meclis’te Danışma Kurulu toplandı. Toplantının ardından Şentop, beraberinde TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ile basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Şentop, şunları söyledi: “Milletimize başsağlığı diliyoruz. Bütün siyasi partilerden özellikle bölge milletvekilli arkadaşlarımız kendi bölgelerine gittiler, gitmeye çalışıyorlar. Yine siyasi partilerimiz milletvekillerini bölgedeki çalışmalarla ilgili olarak görevlendiriyor. Bu çerçevede biz bir danışma kurulu toplantısı yaparak Meclis’imizin bu haftaki sadece Genel Kurul çalışmalarını ertelemek; önümüzdeki hafta salı gününden itibaren devam etmek üzere karar aldık. Yarın (bugün) bu karar Genel Kurul’da görüşülüp neticelendirilecek. İttifakla bu kararı aldık. Burada CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç arkadaşımız da vardı ama partisinin MYK toplantısı için ayrılmak durumunda kaldı. Hep beraber TBMM başta olmak üzere bütün milletvekillerimiz, yaşanan felâketle ilgili olarak büyük bir gayret içindeyiz; durumu çok yakından takip ediyoruz. 

Haberin Devamı

Kan verme kuyruğu

Meclis çalışmalarına bir hafta ara

Meclis’te daha önce planlanan ancak tarihi kesinleşmeyen kan bağışı kampanyası deprem nedeniyle dün başlatıldı. Meclis personeli, millekvekilleri ve ziyaretçiler kan vermek için uzun kuyruklar oluşturdu. TBMM Başkanı Şentop da kan verdi.

Meclis çalışmalarına bir hafta ara