Gündem Meclis’te yoğun kayıt temposu

Meclis’te yoğun kayıt temposu

30.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu nedeniyle sahada bulunan milletvekilleri dün TBMM’nin yolunu tuttu. TBMM Şeref Holü’ne gelen çok sayıda milletvekili, kaydını yaptırdı.

Meclis’te yoğun kayıt temposu

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için sahada bulunan milletvekilleri Ankara’ya döner dönmez kayıt için Meclis’in yolunu tuttu. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu nedeniyle pazar günü ara verilen milletvekili kayıt işlemleri, dün TBMM Şeref Holü’nde kaldığı yerden devam etti. 14 Mayıs’ta AK Parti’den Eskişehir Milletvekili olarak seçilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM’ye kaydını yaptırdı. Dönmez yaptığı açıklamada, “Sayın cumhurbaşkanımız, 13’üncü dönem cumhurbaşkanı olarak inşallah yola devam edecek. Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz” dedi. Dönmez, yemin töreni ile ilgili soru üzerine, “Mazbatayı alan her arkadaş milletvekilliği unvanını kazanmış oluyor. Ama yasama görevimiz inşallah yeminle birlikte başlayacak” ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise mazbatasını göndererek kaydını yaptırdı.

Haberin Devamı

AK Parti listesinden İstanbul milletvekili seçilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, seçimlerde Türk milletinin bölünmez bütünlük konusunda hassasiyetini bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Milletimiz bu ülkenin terör örgütlerine teslim edilemeyeceğini, uluslararası küresel sistemin mandası haline gelemeyeceğini bu seçimde göstermiş oldu. Bence Türk milletinin iradesi sandığa yansıdı” dedi.

Meclis’te yoğun kayıt temposu

Ayyüce Türkeş’in rozetini eşi Egemen Taş taktı. Mutluluğa kızları da eşlik etti.

‘Millet kazandı’

AK Parti’den Mardin Milletvekili Muhammet Adak, Konya Milletvekili Meryem Göka, Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt ile Cüneyt Aldemir, Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Adıyaman Milletvekili Resul Kurt da kayıtlarını yaptıran isimler oldular. CHP’den İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; MHP’den Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, İstanbul Milletvekili Fethi Yıldız, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, Konya Milletvekili Ünal Karaman; Yeşil Sol Parti’den İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Muş milletvekilleri Sezai Temelli, Sümeyye Boz da Meclis’e gelerek kayıt işlemlerini tamamladılar.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, seçimi “demokrasi bayramı” olarak nitelendirerek, “Bu işin kaybedeni yoktur. Türk milleti kazanmıştır. İnşallah 10 ay sonra da mahalli seçimlerde Cumhur İttifakı bu başarısını devam ettirecektir” değerlendirmesini yaptı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise “Eşit olmayan şartlarda bir seçim sürecini tamamladık. Meclis’te bulunduğumuz süre içerisinde işçi, çiftçi, engelli, emekli, esnaf her kesimin sorunlarını gündeme getiriyordum, bundan sonra da ona devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Meclis’te yoğun kayıt temposu

Altı aylık torunuyla geldi

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Meclis’e 6 aylık torunu Salih ile geldi. Torunu kucağında gazetecilere açıklamalarda bulunan Eldemir, “Parlamentoda şehrimizi, Bilecik’imizi temsil edeceğiz. İnşallah hep birlikte bu güzel memlekete, bu güzel ülkemize hizmet etmeye gayret edeceğiz. Torunum Salih şu anda tam 6 aylık, mikrofonları da sevdi.
Hayırlısı olsun inşallah” dedi.

Meclis’te yoğun kayıt temposu

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a rozetini eşi Feride Aksakal taktı. Feride Aksakal eşini öperek tebrik etti.

Meclis’te yoğun kayıt temposu