Gündem Mehmet Sevigen: Özgür Özel devrim filan yapamaz

Mehmet Sevigen: Özgür Özel devrim filan yapamaz

05.08.2023 - 17:57 | Son Güncellenme:

Eski Devlet Başkanı Mehmet Sevigen CNN TÜRK yayınında açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yaptığı son açıklamaları değerlendiren Sevigen sert eleştirilerde bulundu.

Mehmet Sevigen: Özgür Özel devrim filan yapamaz

14-28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de sular durulmuyor. Gelişmeler ışığında CHP'deki son durumu değerlendiren Eski Devlet Başkanı Sevigen CNN TÜRK ekranlarında şöyle konuştu: Ekrem Bey Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkamaz. Cumhurbaşkanı adayı olabildi mi? Çıkamadılar. Yine gitti onun yanında Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. Ekrem Bey Genel başkan adayı olmaz, mümküm değil. O cesaret yok. Ekrem Bey sadece İstanbul Belediye Başkanı olmak istiyor. Kemal Bey Genel Başkan. Belediye başkanlarına diyor ki siz beni seçerseniz ben de sizi seçerim. Kemal Bey aday olursa, Ekrem Bey de İstanbul'da aday olursa kaybederiz. Kemal Bey'in kesinlikle aday olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kemal Bey de böyle bir iyi niyet yok.

Haberin Devamı

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINMAM' AÇIKLAMASI

Bu değişim isteyenler Ekrem Bey'in yanına gelenlerin zoom toplantısı içinde Özgür Özel yok muydu? Kemal Bey ile çalışıp mağlup olmuşlar. Kemal Bey hep dışlamış bunları. Bunların hepsi mağlup oldu bunu kabul etmek erdem. Özgür Özel de yenildi, Mansur Yavaş'ı da yenildi. Ekrem Bey de yenildi. Bunu bir kabul edeceksin, teşhisi koy, hastalığı kabul et. Toplantı yapmadı eksikleri görmedi, özeleştiri yapmadı. Kendiden başka kimseyi düşünmedi. Bir bakanlık 3 kişiye verilir mi ya? Sayın Kılıçdaroğlu bir daireyi 3 kişiye satan müteahhitlerebenziyor. Kaybolup gidecek. CHP'yi kapatmaya çalışıyorlar. CHP kapandığı zaman muhalefet olmaz. Cumhurbaşkanı bile diyor sağlam muhalefet olsa yaptığımız yanlışlıkları söyler. Partinin gerçek insanları partiye sahip çıksın.

Haberin Devamı

Özgür Özel demiş ki devrim olacak. Böyle bir demeç vermiş. Kemal Bey'in mağlubiyetindeki en büyük pay Özgür Özel'indir. Grup başkanıdır. Devrim yapacağız diyor, devrim yıkılmış yok olmuş yapıların üzerine kurulan bir şeydir. Asıl devrimi bunlar farkında değil Tayyip Erdoğan yaptı. Ne yaptı Amiral getirdi Gökçen Fırat'ı amiral yaptı. Merkez Bankası'nın başına Gaye hanımı koydu. Bu devrim değil mi? Ben gurur duydum. Diyorlardı ya kadınlar sokağa çıkamayacak. Kara bir tablo çizmiyorlar mıydı seçimden önce? Kadınlarımızı korkutmuyorlar mıydı? Bizimkiler mi devrim yapacak, birbirini yiyen adamların devrim filan yapma şansı yok.