Gündem Meksika’dan dostluk ziyareti

Meksika’dan dostluk ziyareti

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’den 12 bin kilometre uzakta olmasına rağmen dostluğu 1927 yılına dayanan Meksika, cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle yelkenli okul gemisi Cuauhtemoc’ı ülkemize gönderdi.

Meksika’dan dostluk ziyareti

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Son Aztek Kralı Cuauhtemoc’un adını taşıyan ve 266 kişiyi taşıyan gemi kapılarını Milliyet’e açtı.

Haberin Devamı

Denizciliğe ve deniz eğitimine büyük önem veren Meksika’nın deniz harp okulu öğrencilerini taşıyan Cuauhtemoc, 3 günlük resmi ziyaret için Sarayburnu Limanı’nda bulunuyor. 90 metre boyundaki geminin geleneksel Meksika denizciliğinin yansıması olarak uygulanan yelkenleri İstanbul halkının ilgisini çekiyor. 41 yaşındaki gemideki deniz harp okulu öğrencileri Türk halkına saygılarını göstermek için yelken direklerine tırmanarak ilginç bir görüntü oluşturdu. İki ülkenin diplomatik misyonlarının davet edildiği bir resepsiyonun ardından Türk ziyaretçilere açılan yelkenli gemiyi Türk basınından sadece Milliyet gezdi.

Meksika’dan dostluk ziyareti

Milliyet’i geminin ana salonunda ağırlayan Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez, “Gemimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında duyduğumuz derin saygının ifadesi olarak İstanbul’da. Türkiye’yi ve Türk halkını çok seviyoruz” dedi.