Gündem Melisa’nın öldüğü kreşin izni yok

Melisa’nın öldüğü kreşin izni yok

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Melisa’nın öldüğü kreşin izni yok

Bursa İnegöl’de Melike-İbrahim Memiş’in 1 yaşındaki kızları Melisa Tuana önceki gün kreşte yemek yedirildikten sonra uyudu. Uyuduktan bir süre sonra istifra eden, nefesi kesilen ve moraran Melisa Tuana bebek götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. Savcılık dün bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Melisa Tuana’nın yaşamını yitirdiği kreşin, Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında 2 yılı aşkın süredir izinsiz hizmet verdiği ortaya çıktı. İzin verilmemesine karşın eğitim ortamı oluşturulan binada, olay günü 1- 6 yaş arası 16 çocuğun bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında dernek başkanı S.A. ile kreşte bakıcılık yapan Fatma Bakır ‘taksirle öldürme’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Bakıcı Bakır tutuklanırken, S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başsavcılıkça yapılan açıklamada, adı geçen dernekte inceleme yapıldığı, delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el konulduğu belirtilerek, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. - YAVUZ YILMAZ DHA

‘40 dakika çocuğa hiç bakılmamış’

Melisa Tuana bebeğin cenazesi dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Melisa’nın babası İbrahim Memiş, “Sonuna kadar şikayetçiyiz. İhmal var. Doktor kızımın 40 dakika önce kalbinin durduğunu söyledi. Çocuğa 40 dakika hiç bakılmamış. Ben sabah çocuğumu kreşe bıraktım. Öğleden sonra beni arayıp, ‘Çocuğunuz morardı, ölmüş’ dediler ve telefonu kapattılar. 1 yaşındaki çocuğumun ağzından pilav taneleri çıktı. Biz de yemek veriyoruz çocuğumuza ama hemen uyutmuyoruz. Yoksa biz de biliriz yedirip yatırmasını” dedi.