Gündem Meral Akşener: Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın

Meral Akşener: Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın

15.03.2024 - 20:58 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Emeklilere bayramda 7 bin lira ikramiye ve bütün emeklilere 10 bin lira zam vermen gerekiyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerekiyor. 31 Mart'a kadar bunları yap; oylar senin olsun" açıklamasında bulundu. Akşener, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Sinan Ateş'in babası Musa Ateş'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

Meral Akşener: Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın

Meral Akşener, yerel seçim öncesi Orhangazi ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Akşener'e, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu ile Orhangazi İlçe Belediye Başkan adayı İsmail Kaya da eşlik etti. Daha sonra vatandaşlara seslenen Akşener, öğretmen ile emeklilerin sesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'100 BİN ÖĞRETMENİN TAYİNİNİ YAPIN'

Seçimlere 16 gün kaldığını belirten Akşener, Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Emeklilere bayramda 7 bin lira ikramiye ve bütün emeklilere 10 bin lira zam vermen gerekiyor. Son olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerekiyor. 31 Mart'a kadar bunları yap; oylar senin olsun" dedi. Atanamayan öğretmenlere ilişkin de Akşener, "Atanamayan öğretmen ve gençlerimiz için mülakatı kaldıracaktınız. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın. Atanamamış öğretmenlerin oyu senin olsun" diye konuştu.

Meral Akşener: Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın

SİNAN ATEŞ'İN BABASININ TAZİYESİNE KATILDI

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra Gemlik ilçesine geçti. Burada da esnaf ziyareti yapan Akşener, vatandaşların sorunlarını dinledi. Gemlik ziyaretinin ardından Bursa'ya geçen Akşener, 12 Mart'ta geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Sinan Ateş'in babası Musa Ateş'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

'KAZANDIRDIK, KAZANMAMAYI TERCİH ETTİK'

Taziye ziyaretinin ardından merkez Osmangazi ilçesinde bulunan bir toplantı salonuna gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İl teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftar öncesi ramazan ayının hayırlar getirmesi dilekleriyle sözlerine başlayan Akşener, "Türkiye’ye bir nefes aldırmak için çıktığımız bu zorlu yolculukta arkadaşlarımın, bugün içinden bazıları Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı, bazıları ilçe belediye başkan adayları. Allah bu sefer bize kazanmayı nasip etsin. Biz Türkiye’ye kazandırmak için kendimizden vazgeçtik. Biz ülkemize nefes aldırmak için kendimizden vazgeçtik. Doğrudur, kazandırdık. Kazanmamayı tercih ettik, kazandırdık ve zannettik ki ülkemiz bu kazançlar üzerine bu ucube sistemden kurtulur zannettik. Ama sonra anladık ki; meğerse bu tahterevalli kavgasından herkes memnunmuş. Böyle bir durumda seçmenin konuşulmadığı, Bursa’nın derdinin konuşulmadığı seçimler olur ve sonuçta bu millet çırak çıkar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ADAYIMIZ SELÇUK TÜRKOĞLU ZAMAN ZAMAN KELLESİYLE TOP OYNADI'

Akşener, sözlerini şöyle tamamladı:

"Selçuk Türkoğlu, bütün ömrü hayatı Bursa’da haksızlığa uğrayan kişiler adına aktivizm ile geçmiştir. Zaman zaman kellesiyle top oynamıştır. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'de kim vurduya gidilip, arkasından kimsenin ne olduğunu sormadığı pek çok vaka biliyoruz. Bunlardan biri Sinan Ateş. Öğrenildi mi ne olup bittiği? Biz peşinden koşmamıza rağmen herhangi bir ilerleme kaydedildi mi? Kaydedilmedi. Sinan Ateş’in ailesinin yanından geliyorum. Hukuk işlese, hakimler ve savcılar görevini yapsa bu alçaklığı kim yapmışsa ortaya çıksa dahli olan kim var ortaya çıksa, o anne oğlunun acısına kocasının acısına ağlar üzülür ama devletine olan inancı kalbinde durur. Şimdi, dün buna benzer çalışmaları bir insandır Selçuk Türkoğlu. Haksızlığa uğrayan herkes adına mücadele eden birisi. Şimdi bir düşünün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren bütün siyasetçileri dürter Sinan Ateş'in katilinin bulunması için Cumhurbaşkanından her birimizi ayrı dürter, Sinan'ı unutturmaz.