Gündem ‘Mersin’i CHP’den arındırmak mecburiyet’

‘Mersin’i CHP’den arındırmak mecburiyet’

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlere yönelik “Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin” temalı ilk mitingini, dün Misak-ı Milli kararlarının yıl dönümünde Mersin’de gerçekleştirdi.

‘Mersin’i CHP’den arındırmak mecburiyet’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SLOGAN BELEDİYECİLİĞİ: Mersin son beş yıldır yerinde saymaktadır. Slogan belediyeciliği, dedikodu belediyeciliği, sosyal medya belediyeciliği, ideolojik ve ilkel belediyecilik anlayışı Mersin’i yorgun düşürmüştür. Kurulan paravan şirketler kanalıyla, belediye imkânlarının kimlere ve nerelere aktarıldığını, bölücü mihrakların nasıl şımartıldığını biliyoruz.

KAPI GÖSTERİLMELİ: Aldatma ve anafor siyasetine son verilmelidir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İş bilmeyenlere, üretmeyenlere, insanımıza dokunmayanlara, Mersin’i tanımayanlara, akıntının tersine kürek çekenlere “uğurlar olsun” demeliyiz. Yalan ve yıkım belediyeciliğinin 63 günlük ömrü kaldı. Soruyorum sizlere: DEM’lenmiş, gemlenmiş, yemlenmiş, rehin altına alınmış CHP’den kurtuluş için harekete geçecek miyiz? Önümüzdeki beş yıl için sizlerden olur ve onay istiyoruz. Bütün belediye başkan adaylarımız sizlere emanetimdir. Sizlerin iradesi bölücülere kesif bir tokattır.

Haberin Devamı

CHP ESİRDİR: DEM’lenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. Bölücü terör örgütünün kafesindedir. Tezkereye hayır diyen, terörist Demirtaş’ın avukatı olan, TBMM’de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan, yönetimindeki belediyeleri bölücülere, terör sevicilere teslim eden bu CHP’dir. Bugünkü CHP iflas etmiştir, esirdir, işgal edilmiştir. Mersin’i DEM’lenmiş CHP musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, milli huzurumuz, milli onurumuz adına mecburiyettir.

ABD’ye tepki: Komşu ülkelerdeki varlığı gayrimeşru

Bahçeli konuşmasında “ABD, Irak ve Suriye’deki varlığımızdan son derece huzursuzdur. Bölücü terör örgütüne karşı operasyonların icrasından memnuniyetsizdir. Peki ABD Suriye’de ne arıyor? Irak’ta ne geziyor? İç sorunları giderek yaygınlaşan, Teksas krizinden sonra eyaletleri arasındaki cepheleşmesi sertleşen ABD’nin komşu ülkelerdeki varlığı gayriahlâkidir, gayrihukukidir, gayrimeşrudur. ABD’nin Suriye’den ve Irak’tan tamamıyla çekilmesinden başka makul ve adil bir seçenek yoktur. Türkiye, ABD ile sınır olmaktan, bölücü terör örgütüne verilen destekten, siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalardan rahatsızdır” dedi.