Gündem Meteoroloji haritayı güncelledi! 12 ile çığ uyarısı geldi hava sıcaklığı artıyor

Meteoroloji haritayı güncelledi! 12 ile çığ uyarısı geldi hava sıcaklığı artıyor

06.02.2024 - 18:39 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları bazı illerde 20 dereceye kadar çıkacak. Öte yandan 12 ile çığ uyarısı verildi. İşte detaylar...

Meteoroloji haritayı güncelledi 12 ile çığ uyarısı geldi hava sıcaklığı artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğusu ile zamanla güney ve batı kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çanakkale'nin güneyi, Kuzey Ege kıyıları, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Antalya'nın doğusu ve batı kıyı ilçelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışının Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ hadisesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Meteoroloji haritayı güncelledi 12 ile çığ uyarısı geldi hava sıcaklığı artıyor

Öte yandan Meteoroloji 12 ile çığ uyarısı yayımladı. O iller şöyle; Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır

Meteoroloji haritayı güncelledi 12 ile çığ uyarısı geldi hava sıcaklığı artıyor

MARMARA
Parçalı, zamanla güneybatısının çok bulutlu, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı çevrelerinin yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 5°C, 20°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 10°C, 15°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ 6°C, 17°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ 9°C, 20°C
Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı, zamanla kıyı kesimlerinin çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinin yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -1°C, 17°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ 6°C, 21°C
Parçalı bulutlu

İZMİR 12°C, 19°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, öğle saatlerinden sonra yer yer yağmurlu

MANİSA 4°C, 19°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı zamanla çok bulutlu, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay ile Antalya'nın doğusu ve batı kıyı ilçelerinin yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ADANA 10°C, 20°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

ANTALYA 11°C, 20°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, doğu kesimleri ile batı kıyı ilçeleri yer yer yağmurlu

HATAY 10°C, 18°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yer yer yağmurlu

MERSİN 10°C, 19°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA 5°C, 15°C
Parçalı bulutlu

ÇANKIRI -1°C, 16°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR 0°C, 17°C
Parçalı bulutlu

KONYA 1°C, 13°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU 2°C, 16°C
Parçalı bulutlu

DÜZCE 5°C, 22°C
Parçalı bulutlu

KASTAMONU 1°C, 16°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK 10°C, 17°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Artvin çevrelerinde kuvvetli yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun iç kesimlerinin dağlık ve kar örtüsü ile kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ARTVİN 2°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 10°C, 21°C
Parçalı bulutlu

TOKAT 4°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 9°C, 17°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Ardahan çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun dağlık ve kar örtüsü ile kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ERZURUM -4°C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS -5°C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA 3°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR -1°C, 11°C
Parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu

GAZİANTEP 5°C, 15°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

SİİRT 5°C, 11°C
Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 6°C, 13°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

 

Artvin’in merkez ve 5 ilçesinde okullar kar nedeniyle tatil edildi

Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Artvin Merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerimizde tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim, ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 7 Şubat 2024 Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi" denildi.

Van'da 4 ilçede taşımalı eğitime 1 gün ara

Erciş, Muradiye ve Özalp kaymakamlıkları sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "İlçemizde devam eden yoğun tipi ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle 7 Şubat 2024 Çarşamba günü köy okulları ve taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
Saray Kaymakamlığı ise, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlananma olayları nedeniyle 7 Şubat 2024 günü tüm okullarımızda eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Ağrı

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İlimizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle, il merkezi, Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerimizin genelinde, Tutak ve Patnos ilçelerimizde ise köy okullarımız ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için; 7 Şubat 2024 Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.