Gündem Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı! Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı! Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

23.12.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni raporunu yayımladı. Buna göre kuvvetli sağanak ve kar yağışı yurdun bazı bölgelerinde etkisini gösterecek. İşte detaylar... Öte yandan Bolu Dağı'nda kar başladı, Karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Kırklareli, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

3 il için fırtına uyarısı

Denizlerde fırtına beklentisi hakkında Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Orta Karadeniz’de (Kastamonu-Sinop-Samsun) fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın (24 Aralık Pazar) günü öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı, yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, 25 Aralık Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile Kırklareli çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya çevrelerinde (Pazar) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin (Pazar) öğle saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu kuzey kesimleri ile Kayseri çevrelerinin aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların,  (Pazar) öğle saatlerinde Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AĞRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği, il genelinde pazar günü kuvvetli lodos beklendiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nün il için kuvvetli lodos uyarısı yaptığı belirtildi. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın kuvvetli lodos ile birlikte soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları hususu önemle duyurulur” denildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

BOLU DAĞI GEÇİŞİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bolu Dağı’nın D-100 karayolu geçişinde kar yağışı başladı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 5 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri kar küreme çalışması yaptı.

Bolu Dağı’nda gün boyu aralıklarla etkili olan sağanak, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar, özellikle Bolu Dağı’nın D-100 karayolu geçişinin Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde etkili oldu. Sürücüler karlı yolda yavaş yavaş ilerlerken, Karayolları ekipleri de küreme çalışması yaptı. Bazı yerlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

KARADENİZ'İ İSTANBUL'A BAĞLAYAN YOLDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolunun Kemikli Geçidi mevkisinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte, 1325 rakımlı Kemikli Geçidi'nde Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı. Trafik ekipleri, bölgede kontrollerini artırırken, araçlar zemini kaplayan kar ve buzlanma nedeniyle güçlükle ilerledi.

Karabük-Bartın Karayolu'nun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi'nde de kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

VAN'DA KAR GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ; VANSPOR FK'NIN MAÇI ERTELENDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Van ve ilçelerinde akşam saatlerinde kar başladı. Şehir merkezinde 7 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 30 santimetreye kadar ulaştı. Kar ve tipinin etkili olduğu Van- Hakkari karayolundaki Güzeldere geçidinde de sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, yağış ile birlikte etkili olan tipi nedeniyle güçlükle yürüyebildi.

Öte yandan, TFF, 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Vanspor FK'nın kendi sahasında karşılaşacağı Bursaspor maçının yağış nedeniyle pazartesi günü saat 14.00'e ertelendiği duyuruldu.

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu açıkladı Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

ŞIRNAK'TA YOL ÇÖKTÜ

Silopi ilçesinde aralıklarla devam eden yağış nedeniyle, ilçeye bağlı Birlik köyü Eğrikonak mezrasında dere taştı. Taşan dere nedeniyle yolun bir kısmında çökme meydana geldi. İlçede yağış hafif şekilde devam ederken, güvenlik nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.