Gündem Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı! 'Kuvvetli geliyor'

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı! 'Kuvvetli geliyor'

20.01.2024 - 18:40 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayınladı. Raporda 13 il için sarı kodlu yağmur ile kar uyarısı yapıldı. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı çağrısı yapıldı. İşte detaylar...

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları ve yurdun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; bu akşam saatlerinde Marmara (Kırklareli, Bilecik hariç), (Pazar) (Burdur ve Hatay hariç) Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında yurdun güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

13 İL İÇİN UYARI

Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı kodlu yağmur uyarısı

Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Konya, Erzincan, Malatya, Sivas, Tunceli, Aksaray ve Batman için sarı kodlu kar ile yağmur uyarısı

 

BANDIRMA VE ERDEK’TE FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçelerinde olumsuz hava şartları sebebiyle Gestaş'a ve Marmara RoRo'ya ait seferler iptal edildi.

GESTAŞ A.Ş.'den yapılan açıklamada, "21 Ocak 2024 Pazar Narlı-Marmara hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. 21 Ocak 2024 Pazar Güney Marmara Adalar (Erdek, Avşa, Marmara, Paşalimanı Adası Balıklı iskelesi, Ekinlik) hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.

Marmara RoRo Erdek Bandırma Marmara Adası Avşa Adası ve Tekirdağ seferlerinin de iptal edildiği açıklandı.

BOĞAZ, 10 KNOT ALTINDAKİ GEMİLERE KAPATILDI

Çanakkale'deki olumsuz hava şartları devam ederken, Çanakkale Boğazı, etkili olan akıntı ve sert rüzgar nedeniyle saat 22.10 itibariyle maksimum manevra sürati 10 knot altında olan tüm gemilere kapatıldı.

Haberin Devamı

EDİRNE'DE MOTOSİKLET VE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERİN TRAFİĞE ÇIKIŞI YASAKLANDI

Edirne Valiliği’nce beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet ve elektrikli bisikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı.
Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, beklenen kar yağışı nedeni ile Yurttaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla İller İdaresi Kanunu'nun 11. maddesine istinaden il sınırları içerisinde belirtilen saatlerde motosiklet, elektrikli scooter, motor kullanan kuryelerin trafiğe çıkışının valilik kararıyla yasaklandığı belirtilen paylaşımda, yasağın ikinci bir duyuruya kadar geçerli olduğu belirtildi.

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

BOLU DAĞI’NDA KAR VE SİS ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarının ardından Düzce’nin yüksek kesimleri başta olmak üzere Bolu Dağı’nda da kar yağışı başladı. Kar yağışı kısa sürede yol kenarlarını beyaza bürüdü.

Karayolları ekipleri bölgede kar yağışına karşı önlemlerini alırken, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde sis sebebi ile görüş 20 metreye kadar düştü.

Haberin Devamı

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

KAR YAĞIŞI BALKANLAR'DAN YURDA GİRDİ

Balkanlar üzerinden gelen yoğun kar yağışı Edirne'de etkili olurken, Kapıkule karayolunda polis ve jandarma ekipleri sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Balkanlar'dan yurda giriş yapan kar yağışı Edirne'nin rakımı yüksek bölgelerinde etkili olmaya başladı. Kapıkule Sınır Kapısı ve sınırdaki Balkan köylerinde tipi şeklinde etkili olan kar yağışı zaman zaman zor anlar yaşatıyor.
Jandarma ve polis ekipleri Kapıkule-Edirne karayolunda sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ekipler kar altında sürücüleri güvenli bir şekilde ilerlemesi için güvenlik önlemlerini artırdı.

Uluslararası Kapıkule karayolunun trafiğe kapanmaması amacıyla kar kürüme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı.

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Çanakkale Boğazı'nda etkili olan fırtına nedeniyle bugün yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Çanakkale'den saat 01.00 ve 05.00 seferleri, Eceabat'tan ise saat 04.00 seferi iptal edildi.

Haberin Devamı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya'nın batısında aralıklı kar, diğer yerlerde yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülmesi, Kırklareli ve Bilecik dışında kalan yerlerde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE -1°C, 6°C
Çok bulutlu, güney kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere,aralıklı kar yağışlı

İSTANBUL 3°C, 7°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, zamanla yüksek kesimleri ve Avrupa yakasının batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ -1°C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KOCAELİ 4°C, 7°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, zamanla yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 4°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı

DENİZLİ 11°C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 8°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA 6°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu, Burdur ve Hatay dışında kalan yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA 12°C, 16°C
Çok bulutlu, Pazar yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 14°C, 17°C
Çok bulutlu, Pazar yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 11°C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA 8°C, 11°C
Çok bulutlu, Pazar yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzeyi ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Eskişehir çevrelerinde, sabah saatlerinden itibaren zamanla kuzey ve batı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA 4°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı

ESKİŞEHİR 0°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı

KONYA 6°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinden sonra zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

YOZGAT 4°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinden sonra zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Sinop çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU 0°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU 0°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİNOP 6°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK 4°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklenen yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 4°C, 6°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, Pazar sabah saatlerinden sonra zamanla karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

SAMSUN 6°C, 8°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 5°C, 7°C
Çok bulutlu, yağmurlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 11°C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, batı ve kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum ve zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -2°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS -4°C, 4°C
Çok bulutlu

MALATYA 5°C, 10°C
Pazar yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN -1°C, 7°C
Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR 7°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 7°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 6°C, 8°C
Çok bulutlu

ŞANLIURFA 9°C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

5 GÜNLÜK TAHMİN

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor
Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor
Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor

Meteoroloji tek tek saydı: 13 il için uyarı Kuvvetli geliyor