Gündem Meteoroloji uyarmıştı! Birçok kentte kar etkili oldu

Meteoroloji uyarmıştı! Birçok kentte kar etkili oldu

05.01.2024 - 11:35 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için birçok kenti kar yağışı konusunda uyarmıştı. Ardahan başta olmak üzere, Muş, Van, Tunceli, Bitlis gibi birçok kentte kar yağışı etkili oldu. Yetkililer Rize'nin ve Artvin'in yüksek ve dağlık kesimleri ile Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyi ve doğusu, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji uyarmıştı Birçok kentte kar etkili oldu

Ardahan’da sabaha kadar aralıklarla yağan kar, kent merkezini yeniden beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte otomobiller, ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı. Sabaha karla uyananlar buzlanan kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinleri de bazı esnaflar buğdayla yemledi. Belediye ekipleri ise kette etkili olan kar yağışının ardından kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, günlerdir etkili olan sıcak havanın ardından karlı bir güne uyandıklarını, Ardahan'da kar yağışının normal olduğunu söyledi.

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Tunceli’de meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı kent genelinde etkili olmaya başladı. Pülümür, Ovacık, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde sabahın erken saatlerinde kar yağışı etkisini arttırırken kent merkezi de beyaza büründü. Yağış nedeniyle Tunceli genelinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler çalışma başlattı.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pülümür-Erzincan ile Tunceli-Elazığ karayollarında ekipler tarafından karla mücadele çalışması başlatıldı.

Meteoroloji uyarmıştı Birçok kentte kar etkili oldu

MUŞ

Muş’un Varto ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

İlçede akşamdan beri etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı.

İlçe özel idaresi ve belediye ekipleri muhtemel bir duruma karşı hazır bekletilirken, ilçede kar yağışı ise devam ediyor.

AĞRI

Ağrı’da sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonrası kent beyaza büründü, köy yolları ulaşıma kapandı.

Soğuk havanın etkisini iyice hissettirmeye başladığı Ağrı’da, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Ağaçların, araçların ve yolların karla kaplandığı görüntüler ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı.

Öte yandan, etkili olan kar yağışının ardından 100 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı personel ve araçlar yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Meteoroloji uyarmıştı Birçok kentte kar etkili oldu

HAKKARİ

Hakkari’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezine bağlı 2 ve 2 mezra olmak üzere 4 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, il özel idaresi karla mücadele ekipleri de kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİNGÖL’DE 173 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 173 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ekiplerince, köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

BAHÇESARAY'DA KAR KALINLIĞI 50 SANTİMETREYE ULAŞTI

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

Kentte dün akşam başlayan kar yağışı, özellikle Bahçesaray'da hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kışın çetin geçtiği Bahçesaray'a bağlı Çatbayır Mahallesi'nde karla birlikte güzel manzaralar ortaya çıktı. Mahalleli, sabah toprak damlı evlerinin üzerindeki karları küreklerle temizlemeye başladı.

"BAHÇESARAY İLÇESİNDE TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ"

Bahçesaray Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Bahçesaray ilçemizde özellikle kırsal mahallelerde yoğun kar yağışı ve tipinin devam etmesi sebebiyle 5 Ocak 2024 Cuma günü taşımalı eğitime ve kırsal mahallelerdeki egitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji uyarmıştı Birçok kentte kar etkili oldu

"VAN-BAHÇESARAY YOLU 16 GÜNDÜR KAPALI"

Yağış nedeniyle 234 yerleşim yerinin yolu kapanırken, merkeze bağlı kırsal mahallelerde 20 santimetre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Van- Bahçesaray kara yolu, 80’inci kilometredeki çığ riski nedeniyle 16 gündür kapalı tutuluyor. Yolun 5 ayrı noktasına düşen çığlar Karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Yolun ne zaman açılacağına ise çığ komisyonu karar verecek.