Gündem Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı! 'Risk devam ediyor'

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı! 'Risk devam ediyor'

30.09.2023 - 20:29 | Son Güncellenme:

Sağanak yağış İstanbul dahil birçok kentte etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji'nin peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. İstanbul Valisi Gül'den yeni uyarı geldi. Peki sağanak yağış ne zamana kadar sürecek,1 Ekim Pazar günü hava nasıl olacak? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun (Şanlıurfa hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Hatay, Osmaniye, Ankara, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

BİRÇOK İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji tarafından pazar günü için birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay'a sarı ve turuncu kodlu; Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Rize, Sİnop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Kırıkkale, Şırnak, Yalova, Amasya, Artvin, Bingöl, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Batman, Bartın, Karabük ve Düzce'ye sarı kodlu uyarı verildi.

İSTANBUL'DA RİSK DEVAM EDİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da devam eden sağanak yağışla ilgili açıklama yaptı. Orhan Şen yaptığı açıklamada, "Esas kuvvetli yağış 12'den sonra ya da 10'dan sonra olur. Bunun yanı sıra yağış alan yerler var. Sel yapacak yağışlar gece yarısından sabaha kadar olabilir. Yarın öğlene kadar bu yağışların İstanbul'da olmasını tahmin ediyoruz. Yağışlar öğleden sonra terk ediyor Anadolu'ya doğru gidiyor. Hatay ve Osmaniye civarında kuvvetli yağışlar var. Gece yarısından sonra bu yağışı bekleyebiliriz. Yarın öğlene kadar risk devam ediyor." dedi.

Haberin Devamı

VALİ GÜL'DEN İSTANBUL İÇİN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir." uyarısında bulundu.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Şanlıurfa haricinde ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü yağışların görülmesini beklediklerini aktardı.

Haberin Devamı

"Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Şırnak çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olarak görülmesini beklemekteyiz" diyen Yavuz, Hatay ve Adana'nın kıyı kesimlerinde de çok kuvvetli sağanak yağışların görüleceğine dikkati çekerek, "Bu kuvvetli yağış alanımızın içerisinde Marmara’nın doğusu ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde yağışlar çok kuvvetli. Bu 75 kilograma kadar denk geliyor. Gene Trabzon, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışların görülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"100 KİLOGRAMA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

Vatandaşlara yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Yavuz, "Bununla birlikte Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu çevrelerinde de yağışların şiddetli, 100 kilograma çıkmasını bekliyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın tedbirli olmasının sebebiyiz. Bu tip kısa süreli, anlık yağan yağışların hemen hemen tamamı kısa sürede belli bir miktarı bıraktığından dolayı kuvvetli yağış alan bölgelerde de sıkıntılar olma ihtimali var. Bu sebepten dolayı yarın için yurdumuzun hemen hemen tamamında vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YAĞIŞLAR PAZAR GÜNÜNDEN SONRA DA DEVAM EDECEK

Yavuz, beklenen yağışların hafta başlangıcı itibarıyla da devam edeceğini belirterek, "Pazartesi gününe geldiğimizde gene aynı alanda Kıyı Ege haricinde ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar var. Yağışlar Karadeniz kıyı hattı boyunca yer yer çok kuvvetli ve özellikle pazar gününden gelen çok kuvvetli yağışlar ek olarak pazartesi günü de Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi, Trabzon, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışların görülmesini bekliyoruz. Pazartesi bu bölgelerimizde sel, su baskını, taşkın ve olumsuzlukların görülme ihtimali var. Buradaki vatandaşların tedbirli olmasını istemekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

YAĞIŞLI SİSTEM SALI GÜNÜNDEN SONRA YURDU TERK EDİYOR

Pazartesi günü İç Anadolu’nun doğusunda ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklediklerini dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

"Doğu Anadolu'nun güneyinde yer yer kuvvetli yağışların gelmesini bekliyoruz. Ama bunların 20 ila 50 kilogram arasındaki yağışlar olmasını beklemekteyiz. Salı günü bu sistemin son kuvvetli yağışlarının olduğu gün. Karadeniz’in tamamı, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda, Akdeniz Bölgesi'nde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek ve salı günkü yağışlar biraz da Doğu Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde, Adıyaman, Diyarbakır çevresi, Doğu Anadolu'nun batısında, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş çevrelerinde de kuvvetli olarak görülmesini bekliyoruz. Diğer bölgelerimizde orta şiddet yağışların olmasını beklemekteyiz."

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Yavuz, yurt genelinde beklenen yağışla sıcaklıkların da azalacağını söyleyerek, "Mevsim normallerinin altına düşüyor. Ankara'da 24-25 derece olan sıcaklıkların salı günü 20 derecelere kadar düşmesini bekliyoruz. İstanbul'da sıcaklıklar 24-25 derecede seyretmeye devam ediyor, bu mevsim normalleri civarı. İzmir'de 27-28 derece mevsim normalleri civarında seyrediyor. Salı gününden itibaren batı bölgelerimizde mevsim normallerinde, iç ve doğu bölgelerimizde ise mevsim normallerinin altında hava sıcaklıkları var. Bu yağışlı sistem son yağışlarını çarşamba günü doğu bölgelerimizde etkisini gösterip yurdu terk etmesini beklemekteyiz" dedi.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen sağanak yağış öncesinde açıklamalarda bulundu. İstanbul'da Arnavutköy, Başakşehir ve Çatalca bölgelerine normalde 1 yılda düşmesi beklenen yağışın 3 günde yağdığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, vatandaşları bu gece 21.00-22.00 saatlerinde başlayacağı tahmin edilen sağanağa karşı tedbirli olmaya çağırdı. İBB'nin 5 bin 7 personel, 2 bin 83 araç ve iş makinesi ile sahada olacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “4,5 yıl içerisinde İBB, özellikle kusurlu altyapıya, sıkıntılı, sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelere yoğun yatırımlar yapmıştır. Bir kısım kronik sorunların yaşandığı altyapı kesişme noktalarında, artık 150 nokta diyebileceğimiz ve 20 milyar lirayı aşan değerlere ulaşmış bir yatırımı yapan bir kurum olduğumuzun altını çizeyim. 150'ye yakın noktada yaptığımız çalışmalar, karşılığını vermiştir. Ve bu alanlarda su birikintisi veya o çirkin görüntüleri hiçbir noktasında yaşamadık" şeklinde konuştu. 

“NORMALDE 1 YILDA YAĞACAK YAĞIŞ 3 GÜNDE DÜŞTÜ"

Kentin bazı bölgelerinde metrekareye 100 kilogramı aşacak biçimde yağış düşeceği uyarısında bulunan İmamoğlu, “Bölgesel olarak 100 kiloyu aşacak bir yağış miktarına ulaşabilme ihtimalini yüksek görüyor arkadaşlarım. 'Metrekareye 100 kilo' derken bunun anlamını daha netleştirmek adına şöyle ifade etmek isterim. Örneğin İstanbul'un bazı ilçeleri, bugüne kadar son iki yağışta yağan yağmurun üstüne böyle bir yağış daha aldığı takdirde, normalde ortalama bir yılda alacağı yağışı oralar 3 günde almış olacak. Örneğin; Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca veya yakın yörelerine bu bahsettiğimiz oranda bir yağış daha düştüğü takdirde, buraların bir yılda alacak olduğu yağışı, üç yağışta almış olacak anlamına geliyor. İklim değişikliğinin yarattığı yağış değişiklikleri, hayatı derinden de etkilemekte. Bu tür afet anlarına çok etkili hazırlıkları bütün arkadaşlarımla yapıyoruz. Şu an itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, 5 binin üzerinde kadrosuyla sahada olacak. Toplamda araç ve iş makinası sayımız da 2 bin 83 olacak. Yönetici arkadaşlarım da bu kumanda masasından gerekli müdahaleleri yapıyor olacaklar ve takibi yapıyor olacaklar" ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNDU

Yağışları evinde, dışarıda ya da iş yerlerinde karşılayacak vatandaşlara da uyarılarda ve iş birliği çağrısında bulunan İmamoğlu, “Bu yağış öncesinde yoğun bir hazırlık da yapıyoruz. Özellikle ağustos ayı itibarıyla çok yoğun bir kanal temizliği, saha temizliği, mıntıka temizliğinin, yağmur suyu kanalları, atık su kanalları noktasındaki çalışmalarımız ve temizliklerimizin de burada en büyük destekçimiz olduğunu ifade edeyim. Şu zaman diliminde dahi yoğun bir biçimde kontrollerin yapıldığını, temizlik ekiplerimizin ama İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İSTAÇ kurumuyla beraber olsun ama İSKİ olsun ama Yol Bakım veya diğer birimlerimiz olsun, tamamen bu temizlik konusuna sıkı bir şekilde eğildiğini ifade edeyim" diye konuştu. Vatandaşların, ilçe belediyelerinin ve diğer kamu kurumlarının da sürece dahil olduğunu belirten İmamoğlu, ilgili kuruluşlarla irtibatlı bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerini aktardı. 

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

“TALEP VE İHBARLAR İÇİN 153'Ü ARAYIN"

Vatandaşlardan gelecek taleplere ve ihbarlara 153 Çözüm Merkezi üzerinden müdahale edileceği bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bunları takip eden saha ekiplerimiz; başta itfaiye, zabıta gibi birçok birimimizin saha içerisinde alacağı tedbirlerle hazırlıklı olduğumuzu ifade edeyim. Bizimle irtibat kuran vatandaşlarımızın özellikle gerekli hususu net biçimde paylaşmaları işimizi kolaylaştıracaktır. Tabii yine bu tür afet anılarında sokak canlılarını da önemsiyoruz. Hayvancılıkla uğraşan, 'köy, mahalle' diyeceğimiz alanlardaki sıkıntılı halleri takip ettiğimizi yine belirteyim. Aynı zamanda sokaklarda, caddelerde bulunan canlılarla ilgili de arkadaşlarımızın gerekli tedbirleri, başta Veterinerlik birimimiz olmak üzere, aldıklarını da ifade edeyim. Olabilecek aksiliklerde Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler gibi birimlerimiz, vatandaşlarımızın hem yardımına koşacaklar hem de acil ihtiyaçlarını giderebilecek, başta konaklama olmak üzere, her türlü hususa hazır" bilgilerini paylaştı. 

“BARAJLARIMIZ 3 GÜNDE 7 MİLYON METREKÜPE YAKIN SU TOPLADI"

“Bu akşam lütfen tedbirli olalım" diyen İmamoğlu, kamuoyu bilgilendirmesini şu sözlerle tamamladı: “5 bin 500'e yakın çalışanımızın sahada koşuşturmasına yardımcı olacak hangi tedbirleriniz varsa, alın. Kendi deneyimlerinizden, eğer kalmamanız gereken bir noktada yaşıyor ya da duruyorsanız, orada durmayın. Özellikle ifade edeyim ki; bizden her türlü desteği istediğinizde de, arkadaşlarımızın sizlere yardımcı olacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. İnşallah sadece bereketi konuştuğumuz, barajlarımızın dolduğunu konuştuğumuz bir akşamı yaşarız. Ki şu ana kadar 7 milyon metre küpe yakın bir suyu, barajlarımız toplamış durumda sadece şu son iki günde. Bunun büyük bir bölümünün de özellikle Avrupa yakasında olmuş olması da bizim için çok çok sevindirici. Umut ediyorum ki bu yağışlar, yine barajlarımıza pozitif etkisi yüksek şekilde olacaktır. İstanbul'umuzu Allah korusun. Mücadelemizi birlikte vereceğiz. İnşallah yarın sabah sadece bereketi konuştuğumuz bir sabaha uyanmış olalım."

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 15°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 18°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 16°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri bu akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAKARYA 17°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 12°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 15°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 17°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 13°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 20°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 22°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 21°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 22°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimleri ile Ankara çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 15°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 14°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 13°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS 10°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 13°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 12°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 20°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 17°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 15°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 18°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 16°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu,yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 21°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM 6°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu,yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 5°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 14°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 8°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Şanlıurfa) dışında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 15°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 16°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 21°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA 19°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu

YAĞIŞLAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Düzce’de öğleden sonra başlayan sağanak yağış kentte hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan yağışın ardından kent merkezinde birçok noktada yollar ve alt geçitler sularla kaplandı. Sürücüler sularla kaplı yollar nedeniyle güçlükle ilerledi. Kentte 13 dakika etkili olan şiddetli yağmurun ardından Galericiler Sitesi ile Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bazı iş yerlerini de su bastı. Rögarların tıkanmasıyla birlikte suyla dolan işyerlerinde Düzce Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

KASTAMONU

Kastamonu'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış öncesinde kentin yüksek noktalarında dolu yağdı. Kastamonu Merkez ilçesine bağlı Emirler köyünde etkili olan dolu yağışı ise vatandaşlar tarafından görüntülendi. Dolu yağışı kısa süre sonra etkisini yitirdi.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

BOLU

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Mudurnu'da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Aniden bastıran sağanak yağış neticesinde yollarda su birikintileri oluştu. Şiddetli yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak bir yer aradı. İlçede kurulan halk pazarının bulunduğu bölgede ise pazarcı esnafı tezgahını toplamak için zamanla yarıştı. Vatandaşlar ilçe merkezinde bulunan bina saçaklarının altına sığındı.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

ÇORUM

Çorum'da sağanak ve sonrasında oluşan sel birçok ilçede yerleşim yerlerinde ve tarım arazilerinde hasara neden oldu. Yağış sonrası selin geliş anı ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sungurlu’da kuruyan Di ve Budaközü çayları, yağmur sonrası gelen sel suları nedeniyle taştı. Belediye ekiplerince ilçede temizlik çalışmaları başlatıldı.

SELLE GELEN HEYELAN D-100 KARAYOLUNUN TEK ŞERİDİNİ KAPATTI

Çorum'un Osmancık ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağış günlük yaşamı olumsuz etkilerken, D-100 karayolunda toprak kayması oldu. İstanbul- Samsun D-100 karayolu Durucasu köyü mevkisinde tek şerit, sağanak nedeniyle ulaşıma kapandı. Sağanak ve sonrasında oluşan sel ile beraber toprak kayması ve heyelan yaşandı. Trafik tek şeritten sağlanırken Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler D-100 karayolunda sürücüleri ikaz ederek tedbir aldı.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Risk devam ediyor

ŞİKŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Çorum'da, meteorolojinin uyarılarının ardından gelen yağış ile birlikte peş peşe şimşekler çakmaya başladı. AK Kent ve Buhara çevresinde etkili olan şimşekler geceyi aydınlattı. Şiddetli yağış nedeniyle de kentin pek çok bölgesinde su birikintileri ulaşımda aksamalara neden oldu. Belediye ekipleri su birikintisinin olduğu bölgelerde çalışmalara başladı.