Gündem Son dakika... Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbul'a kar yağacak mı?

Son dakika... Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbul'a kar yağacak mı?

10.12.2023 - 14:12 | Son Güncellenme:

Meteoroloji hafta içi için uyarıda bulundu. Bazı illerde kar yağışının etkili olması beklenirken sağanak yağışlarda etkisini gösterecek. Yarın Antalya, Mersin, Muğla içisn sarı kodu uyarı yapıldı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise bu gece ve yarın için uyarıda bulunarak önümüzdeki hafta Pazar gününü işaret edip kar uyarısında bulundu. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? İşte İstanbul dahil birçok kenti bekleyen hava durumu detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, ilk saatlerde Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri, öğle saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Gece saatlerinde Muğla ili ile Antalya'nın batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri ile gece saatlerinde Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu, Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

“BU GECE VE YARIN SABAHA DİKKAT”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul’a kar gelmiyor. Gelen sistemler Akdeniz üzerinden geldiği için kar değil yağmur yapıyor. Cuma gününe kadar sıcaklık 12-13 derece, cuma günü de 18 dereceye kadar çıkacak İstanbul’da. Lodos da gelecek ama kuzeye dönüyor rüzgar ve sıcaklıklar süratli şekilde düşecek. Türkiye genelinde 8-9 derecek düşecek sıcaklık. Cumartesi, Pazar gününden itibaren Türkiye’ye kar gelecek ama İstanbul’a gelmeyecek. İç Anadolu, İç Ege, Marmara güneyi ve doğusunda, Doğu Anadolu’da kuvvetli kar yağışı görülecek. Ulaşımda etkisi olur. İç Anadolu, Trakya ve Ege’de sis meydana gelecek. Ulaşımda etkisi olabilir. Nemden dolayı da biraz daha üşüyoruz. Yağışsız geçecek bir Türkiye olacak. Cuma gününden sonra hızlı düşüş var. İç Anadolu’da kar yağışı olacak"

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

Kar yağışı yumuşak havalarda fazla olur. Anadolu'da çok fazla kar yağabilir. İstanbul’a kar ne zaman gelecek? Şöyle baktığımızda bu ay kar görünmüyor. Yeni yılda yağar. İstanbul’a muhakkak kar yağar.

Son dakika... Meteoroloji tarih verdi Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbula kar yağacak mı

ÇIĞ NEDENİYLE KAPANAN VAN-BAHÇESARAY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altında alan kar yağışı, Van'ın yüksek kesimlerinde tipi ile birlikte etkili oluyor. Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan ve Türkiye'nin 3000 rakımı ile en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi'nde kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma yaptıkları sırada Van-Bahçesaray yolunun 84. kilometresine çığ düştü. Kısa süreli kapanan yol, ekiplerin çalınmasıyla ulaşıma açıldı. Sis ve tipi nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, yolda biriken karları temizliyor.

Son dakika... Meteoroloji tarih verdi Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbula kar yağacak mı

Yarın Antalya, Mersin, Muğla için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 9

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 11

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde batı kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

Samsun: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı 17

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Haberin Devamı

Erzurum: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 13

Son dakika... Meteoroloji tarih verdi Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbula kar yağacak mı