Gündem Meteoroloji'den kritik sıcak hava uyarısı geldi! Bu saatlere dikkat...

Meteoroloji'den kritik sıcak hava uyarısı geldi! Bu saatlere dikkat...

10.07.2023 - 18:59 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarına dikkat çektiği uyarısında 'Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak!' ifadelerine yer verdi.

Meteorolojiden kritik sıcak hava uyarısı geldi Bu saatlere dikkat...

Meteoroloji Genel Müdürlüğ 11 Temmuz Salı ve 16 Temmuz Pazar günü arasındaki günlere dikkat çekti. Yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (oC);

Ankara: 31-35

İstanbul: 32-36

İzmir: 36-40

Edirne: 37-41

Çanakkale: 36-39

Muğla: 36-40

Adana: 38-42

Antalya: 37-43

Kayseri: 30-32

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Oluşması Muhtemel Riskler

Güneş Çarpması

Alınabilir Önlemler

Güneş Çarpmasından Korunma Yöntemleri

Aydın’da sıcaklar hissedilir derecede artacak

Aydın genelinde son haftalarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artması bekleniyor. Hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkacak.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre hava sıcaklıklarının, il genelinde 11 Temmuz 2023 Salı gününden itibaren sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yeni haftaya artan hava sıcaklıkları ile başlayan Aydın’da en yüksek hava sıcaklığının 44 dereceye ulaşması bekleniyor.

Hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Konu ile ilgili Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak. Yapılan son değerlendirmelere göre, 11.07.2023 Salı gününden başlayarak bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Aydın’da beklenen sıcaklıkların 37 ile 44 derece olacağı tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle, bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Meteorolojiden kritik sıcak hava uyarısı geldi Bu saatlere dikkat...

Meteoroloji'den Ege'deki 5 şehre 'sıcak hava' uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, yarın İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'nin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-8 derece üzerine çıkması beklendiği bildirildi. İllere göre beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle; İzmir 36-40, Aydın 37-44, Çanakkale 36-39, Balıkesir 33-40, Manisa ise 37-43 derece.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri öte yandan, başta kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukları, günün en sıcak saatleri olan 11.00- 16.00 saatleri arasında mümkün olmadıkta dışarı çıkmayıp, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Diyarbakır için ‘sıcak hava’ uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, yapılan son değerlendirmelere göre Diyarbakır’da hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-6 derece üzerine çıkmasının beklendiğini açıkladı. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Marmara için uyarı

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren Trakya’dan başlayarak bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği, hafta ortasından itibaren sıcaklıkların bölge genelinde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi. Yarından itibaren hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-36, Edirne’de 37-41, Kırklareli’de 35-39, Tekirdağ’da 32-35, Kocaeli’de 33-38, Sakarya’da 33-36, Yalova’da 31-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.