Gündem MHP anketlere ters köşe yaptı

MHP anketlere ters köşe yaptı

15.05.2023 - 06:36 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleyen Cumhur İttifakı ortağı MHP, gücünü korudu.

MHP anketlere ters köşe yaptı

Ayşegül Kahvecioğlu / Önder Yılmaz - ANKARA  - MHP’nin 2018’deki yüzde 11,20’lik oy oranı, bu seçimde yüzde 10,45 olarak güncellendi.  Böylece MHP, partiyi yüzde 7’lik barajın civarında gösteren anketlere bir kez daha ters köşe yaptı. MHP, “Selçuklu Hilâli” olarak bilinen illerden Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Yozgat’ta varlığını pekiştirirken, Tokat’ta 2018 seçimlerine göre 5 puan birden artırdı.

Haberin Devamı

IĞDIR’DA BÜYÜK DÜŞÜŞ

MHP, en büyük kaybını 24 Haziran 2018 seçimlerinde yüzde 24’lük oy oranıyla 1 vekil çıkardığı Iğdır’da yaşadı. MHP oyları 2002 seçimlerinden bu yana Iğdır’da ilk kez yüzde 10’un altına düştü. Iğdır’da 20 puan birden kaybeden MHP, yalnızca yüzde 4 oranında oy alabildi. MHP’nin oylarının AK Parti’ye kaydığı ve AK Parti’nin bu sayede Iğdır’da MHP’nin yerini alarak bir vekil çıkardığı görüldü. MHP, 24 Haziran seçimlerinde birer vekil çıkardığı Eskişehir’de 2, Düzce’de ise 3 puan kaybetti.

ANKET ŞİRKETLERİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: YENİ BAŞLIYORUZ, ALAYINIZI ÇILGINA DÖNDÜRECEĞİZ

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli anket şirketlerine 'kiralık' eleştirisi getirmiş ve tepki göstermişti:

Haberin Devamı

"Açık hesap 14 Mayıs 2023 tarihinde sandıkta görülecektir. Vaktimiz olsa şerefin ne demek olduğunu hece hece anlatırdım.

Partimizin zor durumda olduğunu söyleyen çapulcular vardır. Ağızlarından salyalar aka aka istifa edip gidenlerden, oyumuzun düştüğünden bahsediyorlar. Algı operasyonlarıyla üstümüze geliyorlar. Türkiye'yi zalimlerin kafesine hapsetmek için ne kadar ar damarı çatlamış siyasetçi varsa Cumhur İttifakı'nın kan kaybettiğini söylüyor. Bu müfteri güruhuna yuh olsun, yazıklar olsun.

Bunların hepsi Amasya'yı görmüştür, ders almıştır. MHP'ye kucak açan onbinlerce vatandaşlarımızın coşkusuna cümle alem şahit olmuştur. Kiralık anket şirketleri Amasya'ya baktınız mı? Henüz yeni başlıyoruz, alayınızı çılgına döndüreceğiz. 14 Mayıs'a kadar istedikleri kadar konuşsunlar sıra Türk milletine gelecektir.

Gönül kervanımıza her gün katılan binlerce Türkiyeli sevadasıyla yolumuza, önümüze bakıyoruz. Her insanımızı kucaklayacağız ve kardeş bileceğiz. Ağaca bakarken ormanı gözden kaçırmayacağız. Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine büyük bir aile olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız ve 'Aziz milletim sıra sende' diyeceğiz."

Yazarlar