Gündem Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi

13.05.2024 - 15:33 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmak için gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 15.10 sıralarında Esenboğa Havalimanı'na indi.

Haberin Devamı

BAKAN FİDAN KARŞILADI

Miçotakis'i ve beraberindeki heyeti havalimanında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi

ERDOĞAN-MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ 

Daha sonra Miçotakis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in merakla beklenen görüşmesi gerçekleşti. İki liderin 90 dakika süren görüşmesi sonrası heyetler arası temas sürüyor.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi

MASADAKİ KONULAR

Edinilen bilgiye göre yapılacak görüşmelerde başta ekonomi olmak üzere ulaştırma, bilim, teknoloji, tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki işbirliğinin olumlu gündem temelinde geliştirilmesine yönelik Ortak Eylem Planı’nın devam ettirilmesi ana gündem maddesi olacak.

6 milyar dolara yaklaşan ticaret hacminin, her iki ülke liderinin koyduğu ortak hedef çerçevesinde 10 milyar dolara çıkarılmasına yönelik atılabilecek adımlar değerlendirilecek. Türk ve Yunan iş adamlarının, yeni kurulacak Ortak İş Konseyi çatısı altında bir araya gelmesi planlanacak. Ayrıca Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına seyahatlerinde 30 Mart 2024 tarihinden itibaren uygulanan kapıda vize protokolünün devam ettirilmesi hususu ele alınacak.

Haberin Devamı

Batı Trakya Türk Azınlığı ile Rodos, İstanköy ve Selanik’teki soydaşları ilgilendiren konuların da gündeme gelmesi beklenen toplantıda, terörle mücadelede iş birliğinin ve bu konulardaki beklentilerin gözden geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca düzensiz göçle ortak mücadele ve bu alandaki iş birliği konularının ele alınması öngörülüyor.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi